Живот о концу жене од 300 кг

Стручна екипа ће се о несрећној госпођи (40), којој живот виси о концу, побринути у Борској болници.

Србија 18.07.2017 | 11:23
Живот о концу жене од 300 кг
Министар здравља Златибор Лончар одлучио је да по хитном поступку у Општу болницу у Бору пошаље екипу лекара специјалиста и неопходну опрему прилагођену потребама пацијенткиње за коју лекари из ове болнице немају решење, јер је тешка 300 килограма...

Како јавља Информер управо је министар тај који је одмах пошто је добио информације о овом несвакидашњем случају одлучио да ни секунда не треба чекати, већ је одмах послао стручну екипу која ће се о несрећној госпођи побринути у Борској болници.

- Наши најбољи лекари специјалисти и неопходна опрема су већ на путу - истиче наш извор и додаје да је министар Златибор Лончар у сарадњи са колегама реаговао чим је чуо за обвај случај.

Подсетимо,  ова жена има 40 година и потиче из једног села у Тимочкој Крајини, а хитна помоћ из Бора је позвана када јој је позлило испред њене куће.

Ватрогасци су је на једвите јаде, користећи конопце, извукли из возила, а седморица људи ју је сместило на одељење интензивне неге.

Међутим, лекари из Бора су се сложили да уколико се пацијенткиња хитно не пребаци у Београд или Ниш, њене шансе да преживи су знатно мање.

(Телеграф)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др

18.07.2017 13:58

Сигурно није тих 300 кг добила за месец или годину. Дакле ту тезину је вероватно "градила" ( због патолоског стања), годинама (висе од деценије). Према томе неопходно је било реаговати много раније како превентивно тако и куративно. Сада треба ангазовати све слузбе и надљудске напоре да би је спасили.

ОДГОВОРИТЕ