Милан "пуца" на 300 милиона - стиже Мората за 70!

Италијански великан Милан потрошио је овог лета 190 милиона евра на трансфере, али би та цифра лако могао да порасте 300! Милан не стаје - Мората опет у Серији А? Милан је већ довео девет нових играча, а у плану је и ДЕСЕТИ и то за 70 милиона евра.

Фудбал 19.07.2017 | 11:00
Милан "пуца" на 300 милиона - стиже Мората за 70!
Миланов бум за крај: Мората на корак од потписа! Уговор из снова! Росонери на прагу најскупљег појачања у историји!

Минхенски Бајерн је потврдио да два клуба преговарају о трансферу Рената Санчеса, за кога Баварци траже 35 милиона евра.

У међувремену, шпански медији преносе да је Алваро Морана "на граници" трансфера из Реала у Милан за 70 милиона.

Мората инсистира на одласку са Сантјаго Бернабеуа, спекулисало се да би могао да пређе у Манчестер Јунајтед, али је Жозе Мурињо довео Ромелуа Лукакуа.

Сада се окренуо Милану који му наводно нуди годишњу плату од десет милиона евра, за повратак у Италију где је провео две сезоне у Јувентусу и на 93 утакмице постигао 27 голова.

Прошле сезоне је дао 15 за Реал у ЛаЛиги, иако је почео тек 14 утакмица. Управо због статуса резерве Мората жели да напусти "краљевски клуб".

"Газета дело Спорт" пише да је Милан чак спреман да Шпанцу, бившем нападачу Јувентуса, понуду плату од 10 милиона евра годишње и тако буде најплаћенији фудбалер Серије А.

Милан је обновио интересовање за Морату са краја прошле сезоне, чинило се да је одустао од његовог трансфера, али је директор "росонера" Марко Фасоне открио да је у потрази за још једним нападачем.

Уједно, клуб са Сан Сира задао би нови ударац Јувентусу јер је Мората са великим успехом носио дрес торинског тима, баш као и Леонардо Бонући који је недавно стигао.

На све доведене играче Милан је до сада већ потрошио 180 милиона евра, а доласком Морате укупна потрошња у прелазном року била би 250 милиона евра (овде је реч само о томе колико су играчи плаћени досадашњим клубовима, не и њихове плате).

Чека се још звучно име у нападу са којим ће Милан ставити тачку на сјајан прелазни рок, а изгледа да је одлука пала. Од четворице нападача који су се помињали, Милан се изгледа одлучио за Алвара Морату. Тако бар тврди Газета дело Спорт која на насловној страни најављује трансфер Морате као вест дана.

Јуче је Миланов дректор Фасоне рекао да ће доћи један из трилинга Обамејан - Мората -Белоти, а иако је изгледало да је Шпанац најмање реална опција, изгледа да је најближи селиби у Милан. И то као најскупље појачање у историји славног клуба!

Наравно, главна ствар у целој причи је новац. Чак и ако Мората има жељу да пређе на Сан Сиро, поставља се питање финансија. Милан је овог лета већ потрошио преко 200.000.000 евра, показао да не жали новац, али Мората би био убедљиво најскупља аквизиција.

Росонери су спремни да понуде 70.000.000 евра Реалу за обештећење. То је мање од онога што је Манчестер Јунајтед нудио, али Реал више није у позицији да бира јер је Милан једини купац за Морату. Ситуација је таква да Краљевски клуб мора да размишља о попусту и реалној цени свог нападача. Продајом Морате за 70.000.000 евра би била финансирана половина обештећење за долазак Килијана Мбапеа који је прва мета Реала до краја прелазног рока. Како време одмиче, све је већа вероватноћа да ће Реал продати Моратуу Милан за 70.000.000. Што би опет било најскупље појачање у историји Милана…

Спреман је и фантастичан уговор за Морату. Уместо оних 8.000.000 евра по сезони који су се помињали пре месеца дана, Милан сада шпанском нападачу нуди чак 10.000.000 евра годишње! То су фантастични услови за италијанске фудбалске прилике. Најплаћенији играчи у Серији А су Игуаин и Дибала са по 7.500.000 евра годишње, односно Бонући у Милану ако би остварио све бонусе. Моирата би их све надмашио и био најбогатији фудбалер на Чизми…

Мората је пре месец дана био близу преласка у Милан, али је тада прича стопирана из више разлога. Росонери нису понудили довољно пара, Мората и Реал су чекали Манчестер Јунајтед и Челси, Шпанац није желео да “изда” две године у Јувентусу, а Милан још није довео сва ова силна појачања и дао потврду да прави озбиљан тим.

Од тада су се ствари промениле. Морати је прво пропао трансфер у Манчестер Јунајтед. Тачније, Мурињо је одустао и купио Лукакуа. Потом је запело и са Челсијем. Ни Плавци не желе да плате 90.000.000 евра које тражи Реал Мадрид. Јунајтед је био спреман да иде до 80.000.000 евра и изгубио је стрпљење. Челси се окренуо Обамејану и Мората је одједном остао без опција. Једини излаз је Милан уколико не жели да још једну сезону проведе као други шпиц Реала и да чека шансу са клупе или у мање битним утакмицама. А не жели то. Мадридска Марка јутрос пише да је Мората физички присутан на тренинзима Реала, али да је мислима одустан. Жели да иде.

Последњих дана је и Леонардо Бонући са којим је добар пријатељ од периода из Јувентуса, увбеђивао Морату да га следи и пређе у Милан. Бонући му објашњава да не прави никакву врсту “издаје” ако пређе у Милан. 

За Морату су заинтересовани и премијерлигашки клубови - Арсенал, Челси и Манчестер јунајтед.

Милан је овог лета довео Леонарда Бонучија (42 милиона €), Андреа Силву (38), Андреу Контија (25), Хакана Чалханолуа (22), Рикарда Родригеса (18), Матеа Мусакија (18), те Лукаса Биљу (17) који је у недељу стигао у Милано из римског Лација.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар