На прелазима се чека сат до два

На граничним пријелазима Дољани, Изачић и Габела-Поље на излазу из Босне и Херцеговине чека се од 60 до 120 минута. На осталим граничним прелазима појачана је фреквенција возила, а задржавања нису дужа од 30 минута - саопћили су из Информативног центра БИХАМК-а.

Босна и Херцеговина 17.07.2017 | 11:52
На прелазима се чека сат до два
Возаче теретних возила Из БИХАМК-а моле да се, када иза себе примијете дужу колону путничких возила, накратко искључе из саобраћаја, како би се избјегла ризична претицања.

На путевима с актуелним радовима постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштивање је обавезно. Издвајају се магистрални путеви: Доњи Вакуф-Травник, М-18 Вогошћа-Сарајево, М-17 Врапчићи-Мостар, М-4 Тузла-Калесија и М-16 Бугојно-Купрес.

Из БИХАМК-а подсјећају возаче да прије поласка на путовање провјере да ли посједују сву потребну документацију за прелазак границе. Неопходно је посједовати валидан пасош за особе, као и зелени картон за возило. Уколико се не путује властитим возилом, а власник возила није присутан, неопходно је посједовати дозволу за управљање туђим возилом у иностранству.

Због бројних упита грађана, БИХАМК напомиње да је прелазак границе према Србији и Црној Гори за одрасле особе и даље могућ само с личном картом, док дјеца, као и раније, морају имати пасош.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар