Човић: Мијењаћу Изборни закон

Драган Човић, предсједавајући Предсједништва БиХ, рекао је да је настао огроман проблем након што је Уставни суд БиХ из Изборног закона извукао спорне чланке којима је била дефинисана улога Централне изборне комисије.

Босна и Херцеговина 16.07.2017 | 19:59
Човић: Мијењаћу Изборни закон
"Мој задатак ће бити, и ја ћу у њему успјети, промијенити Изборни закон и избјећи могућност да неко оспорава заказивање и проведођење избора. Избори ће сигурно бити, као што је и планирано, првог викенда у десетом мјесецу наредне године", рекао је Човић, који сутра преузима осмомјесечно предсједавање Предсједништвом БиХ.

Он је рекао да ће бити веома тешко измијенити Изборни закон БиХ у ситуацији кад власт фактички не функционише већ дуже вријеме и када су готово сви свјесни да ће она таква бити до идућих избора.

"Извршна власт нема у законодавној власти нужну подршку за функционисање. То се види свакодневно, имали смо прилику видјети и за вријеме боравка предсједавајућег Савјета министара с једним или двојицом колега у Бриселу, па онда и овај самит у Трсту. Ми кључне ствари које смо у протеклих шест мјесеци требали припремити нисмо припремили, а одемо онда и срамотимо се тамо. Не знам из чијих потреба смо то урадили, а да нисмо кући завршили све ствари које смо требали и могли завршити. Ако имамо власт, то се заврши за 15 секунди. Када немамо власт, сналазимо се на различите начине, а ја бих рекао да то сналажење баш не иде добро", рекао је Човић.

Говорећи о приоритетима током његовог предсједавања, Човић је рекао да ће то бити европски пут те да треба стварати амбијент да до краја године БиХ добије МАП и кандидатски статус за ЕУ до наредних избора.

Такође, нагласио је да су се односи у БиХ закомпликовали ревизијом тужбе против Србије која је показала "колико имамо парасистема у систему", а након тога су нарушени и пријатељски и колегијални односи.

Човић је нагласио да је сигуран да ће Александар Вучић, предсједник Србије, бити један од првих који ће службено посјетити БиХ, јер, како каже, "усмено смо већ све искомуницирали", те да ће и Колинда Грабар-Китаровић почетком јесени бити у посјети БиХ.

Извор: Агенције

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Ја сам

16.07.2017 18:04

Стварно ми није јасно засто Додик и срби шурују са овим. Ту нема ништа добро за нас. Нека он то рјесава у федерацији. Ми ту не треба да се показемо испод њихове застава, ускоро цемо их заједно везати. Знате како је само с пописом ноз у ледја забио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.07.2017 18:55

За тебе је драги мој земљаце,политика виса матемарика коју ти не разумијес.Све сто се буде ријесавало у Федерацији измедју Босњака и Хрвата одразице се зестоко и на РС.Па ми смо земљаце дио БиХ,аБосњаци це бранити оно сто је њихово зесце од свих,јер они резервну Дрзаву немају,е зато они висе воле ову земљу од нас,а ми смо такви даби за паре све урадили.Сад заставу везу Додик и Цовиц,као прије Кљуиц и Изетбеговиц и то само говори о нама какви смо.

Name

калкулатор

16.07.2017 20:27

Ти ниста нецес променити надобро. Сви твои потези воде нигдје и ниста ти неодговара. Сва ти је прица око дискримнације пуцанства а запосели сте висе фотеља у институцијама неголи и срби и босњаци.

Name

ре Ја сам

16.07.2017 20:33

Оно сто смо некада осудјивали(везање застава),сад и сами то радимо.Ста друго реци, него курванска посла с насе стране.

Name

ЈОЗЕФ

16.07.2017 18:20

ЈЕЛ И ТЕБИ СМЕТЕ УСТАВНИ СУД БИХ КО И ТВОМ ПАЈТИ. ДА НЕЦЕС ПРОМЈЕНИТИ И СУДИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W-јозефу

16.07.2017 18:49

Жив и здрав био ти и сви твоји провели живот у Уставном суду БиХ тражећи правду

Name

ре ЈОЗЕФ

16.07.2017 21:49

Они би све променили где невладају само да им нема ко судити

Name

Саша

16.07.2017 19:07

Не могу да верујем да толико година ови људи још владају. Овдје у БиХ свега има само нема памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

17.07.2017 06:40

Нису дзаба рекли лаксе је нокте надоградити него памет.

Name

валтер

16.07.2017 19:07

Да нецес мијењат и своју лепојку.колико има хрвата у босни прозентуално,а колико има осталих.срами се покро си сто се покрасти могло.ви сте босњацима у рату забили ноз у леда нек те срам буде твојих суровања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

16.07.2017 19:24

Прослост се не заборавља,али треба размисљат и о будуцности

Name

Анте

16.07.2017 19:38

Браво валтер свака ти цаст на коментару све истина.

Name

Бј

16.07.2017 19:21

Јаро волио би ти замјенити, али нецес кљуцати зрња. Мислим да вам је прекасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геј=океј

16.07.2017 20:21

У прави си Мини-Туђмане, треба мијењати и Устав и изборни закон. Као прво спровести пресуде Сејдић-Финци и Пилав (које су мало старије и раније донешене), а као друго, забранити кандидатуру бившим робијашима и мајмунима са пресуђеним кривичним пријавама као што си ти! Трећи ћеш добити када ти се повампири рахметли Алојз Степинац, до тада ЈОК! Фукаро једна мајоризовано-мањинска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

16.07.2017 21:41

У праву сте! Дотичног презирем, презир је гори од мржње, исто као и Изетбеговића и Додика али као легалиста који поштује законе у БиХ морам констатовати да је дотични за 20 минута, у понедјељак Предсједник Предсједништва БиХ ( предсједник државе )!

Name

Петар

16.07.2017 21:07

Изборни закон треба промјенити. Треба омогућити да сви конститутивни народИ бирају своје политичке представнике, а не да то други у њихово име чине. Босну и Херцеговину видим као кућу са три спрата у којој живе три брата и сваки брат има свој спрат, а кућа је заједничка. Браћа треба да живе у слози а не да се два удруже против трећег као што се десило 1992. године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@перо

16.07.2017 22:28

Да ли ти заиста вјерујеш у то што пишеш? Европа је НАРЕДИЛА да се ријеше пресуде Сејдић-Финци и Пилав у што краћем року. Људи не желе државу у којој се МОРАЈУ бирати тзв представници по вјерском опредјељењу. Сваки становник БиХ, па и црни циган мора имати право да се кандидује за предсједника у својој држави!!!

Name

Ре Петре

17.07.2017 06:47

Лијепо писес ал гадно те цитат. Та три брата која спомињес озене се и њихове зене направе такав рат да забораве да су браца јос се на крају и поубијају. У којем ти вијеку зивис кад су ти јос илузије у заједници и то подијељенон на спратове.

Name

Ја не памтим

16.07.2017 21:20

да су хрвати имали икада искрен однос према неком другом народу а срби олако заборављамо да су над нама баш хрвати поцинили нај веца злодјела у историји од Јасеновца, Градиске, Олује итд................ гори су за српску дјецу (30.000) били од отомана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

16.07.2017 22:02

КО ИЗМИСЛИ ОВАЈ КРУГ АЛАЛ МУ ВЈЕРА СЈАШИ ПА УЗЈАШИ НИШТА НОВО ,НАРОД ТРПИ ДОКЛЕ ЋЕ НИКО НЕ ЗНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац ти каже

16.07.2017 22:12

Промијенти можеш само једну ствар ,мој q...ц.Ти си неспособан за било шта друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

16.07.2017 22:14

Нетреба њима вјероват ,ста његов отац тудјман уради оф Срба у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

17.07.2017 03:15

Цовиц је истинко и Милорад Додик покро сањим све само лазе народу има викедице по мору виле станове јадан народ.Он и Додик сурадујунса Вуцицем и тајкунима идаље краду.Само мазу оци народу кадасу избори дају мита и народ овце сути.А пребирају котенере а они раде ста хоце.Зељка цвијановиц долази овамо у Америку обилази цркве и манастире глупи народ овамо даје.Којису долари покупити овамо немате појма ста ради она нема вамо никакви састанака.Долази са тајкунима по Цхицагу народ овамо најиван могуце да има овамо прање новца.Са неким у договору зато долази увјек Кадасу зборови овамо онаје ту увјек.Никојој ниста немозе Цолиц ДодикнМладен Иваниц издајници српског народа.Морате новинаре послати овамо да видите ста раде и по цитавој европи.Најбољисте радијо и тл. БН поздрав вама свима у студију и резији и слусаоцима.Све морате мјењати у полицији онису за њи поз.Народ бјези од глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фактицки реформска агенда

17.07.2017 04:34

Тако је Цова, закон је крив. Нама требају алсо законске промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

17.07.2017 05:59

Овај ако ста промијени осим количине новца у свом џепу , је немогућа мисија. Просло је двадесет година а његов саблон је исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

17.07.2017 06:03

народ треб да се дигне бар да се направи петиција да тебе тееба .мјењати испитати твој криминал бизнис са хазардом сто те баја покрива у рс и порјекло имовине злоупотребу полозаја.Тако цес сукнути ти баји на крају да овај неце знати гдје се налази.Драгане поклописе и сути и моли бога да овај народ непук е а цудимр како вец није а бице гром из ведра неба е онда сте на....ли вратице кока ста је позобала.Зато престаните се висе за....вати са нама питање је само докле цаса је препуна.Овај народ сто би се рекло хоце само круха воде и слободе а ви му вадите и црно испод нокта.Зато мање прицај и висе ради ионако заслузујете само голи оток ста сте урадили овом јадном напаценом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само незнас како

17.07.2017 06:50

Мозес ти Цовицу мијењати у сироком ста год хоцес али даље неце моци па ни уз помоц пријатељ додика,а ниси сигуран и у сироком да це ти проци и ту је било побуне против твоје корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ништа ми није јасно?????

17.07.2017 15:02

Како дотични мисли да изгледа изборни закон??????Да хрвати гласају за хрвате да срби гласају за србе да бошњаци гласају за бошњаке????????То значи да на сваком глесачком мјесту мораш донијети папир коме припадаш???Одлично ал ко издаје тај папир игдје и по којем закону .уставу ????????Колико знам у Уставу се спомињу срби бошњаци и хрвати ал нигдје која странка кога представља????Прво треба одржати изборе у сваком народу која че га странка представљати па даље.............ал то се није радило ни у 16 веку...........према томе ово је само ујдурма НАЦИОНАЛИСТИЧКИХ вођа како да сачувају престо и избјегну евентуално хапшење за криминал ако друге опције дођу на власт-Боље би билода наведени издају заједничку књигу како сам стекао милионе и од кокуза постао милионер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

18.07.2017 04:43

Ти само мозес несто мијењат у својој куци. Зену не смијес јер си на пунцевом имању једино ста мозес мијењат је ентетијер у куци. Зато ћути скоте.

ОДГОВОРИТЕ