Ердоган: Вратити смртну казну

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган појачао је данас критике према ЕУ, наводећи да Турска мора да иде својим путем и поручио да ће поново увести смртну казну, уколико ту мјеру усвоји парламент.

Свијет 16.07.2017 | 19:40
Ердоган: Вратити смртну казну
На церемонији отварања споменика посвећеног за 250 погинулих током прошлогодишњег неуспјелог војног удара, Ердоган је оптужио Брисел да "петља" са дугогодишњом кандидатуром Турске за чланство у ЕУ.

"Став ЕУ је јасан, прошле су 54 године и они још петљају", наводи Ердоан, истичући да Брисел не испуњава дата обећања, од безвизног режима до помоћи за сиријске мигранте.

Према његовим ријечима, Турска ће ријешти ствари за себе, јер нема друге могућности.

Односи Анкаре са Западом су затегнути након што су европске државе изразиле узнемиреност због "чистки" након неуспјелог војног удара.

Око 150.000 људи је отпуштено или суспендовано са посла, а више од 50.000 приведено због сумње да су повезани са имамом Фетулахом Гуленом, којег Анкара окривљује за неуспјели пуч.

Ердоган је најавио да ће без оклијевања одобрити смртну казну, уколико у парламенту буде гласано за повратак најстроже казне.

"Не занима ме шта Ханс и Џорџ говоре. Гледам шта Ахмет, Мехмет, Хасан, Хусеин, Ајша, Фатима и Хатиџа кажу", навео је Ердоган.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дуцана

16.07.2017 17:48

Смртна казна је ок. Мозе гиљотина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

16.07.2017 19:49

Само демократске дрзаве имају смртну казну,као,рецимо,Америка.

Name

Пура

16.07.2017 20:03

Сто се мене тице могу да уведу смртну казну и за мања кривицна дјела.

Name

ап

16.07.2017 20:45

Паметно,док је била.смртна казна 30% је било.мање таквих кривичних дијела.Мање је било и корупције међу судијама јер нема друге пресуде за одређена кривична дијела.Онда доживотна па 40 г ,20 г и то је то.Знају то добро кривичари судије како је било прије и њихов ефекат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

17.07.2017 05:03

Моја подрска 100/100. Изврси теско кровицно дјело побије 4 људи има 22 год изадје са 40 мозе и прије и опет изврси злоцин Смртна казна за предумисљено убиство силовање и педофилију.Има цовјек има проблем нема цовјек нема проблем.Брзо би се једна страна исцистила од болесних мозгова а и друго би добро размислилл ста раде.И онако су у 90/: повратници.А убијес 4 људи и протом има и дјеце и нас суд као демократе толеранција и 20 год и јос га адвокат брани.Кад је све јасно и звјерство и блуд у питању дјеца нема по кратком поступку.Задњи слуцај цовјек избо зену и и своје дјете задавио голим рукама и то на гробљу.Зар то нетреба по кратком поступку какво судјенке толетанција.Свака цаст ердогане код нас се закони ама бас непостују ни најмање бас зато сто нема правосудја код нас је за нилиони нема Акони за кокоска нема проска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студднт

17.07.2017 05:32

Казнити је најлакше, па и одузети неккм живот није тешко, али је суштина сваког демократског друштва да не погодује разним социјалним девијација, већ да их СПРЕЧАВА! А лицемерна И лажна западна цивилизација се само вербално Или декларативно залаже за то!

ОДГОВОРИТЕ