Одбојкашице Србије тријумфално напустиле Јапан!

Екипа Зорана Терзића победом је завршила други викенд Гран прија у Сендаију.

Остали спортови 17.07.2017 | 08:15
Одбојкашице Србије тријумфално напустиле Јапан!
Одбојкашице Србије победом напуштају Сендаји. После пораза од Бразила у првом мечу, уписале су две победе - после Јапана савладале су данас и екипу Тајланда.

Тријумфовале су против Тајланђанки резултатом 3:1, по сетовима 25:17, 23:25, 25:16, 25:19, у утакмици последњег, трећег кола групе Д, другог викенда на Гран прију.

Србију су предводиле Бранкица Михајловћ са 20 поена и Стефана Вељковић са 15, док је 12 поена постигла Јована Стевановић.

У екипи Тајланда најефикаснија је била Ајчарапорн Конгјот са 13 поена.

Екипа Зорана Терзића напушта Јапан укупним скором од пет победа и једним поразом и као првопласирана одлази сутра на трећи турнир Гран прија, који ће се одржати у Хонг Конгу.

"Задовољни смо првим местом и у овој групи и у укупном пласману. Утакмица је била можда неочекивано лака за нас, добро смо покрили неке ситуације у којима Тајланд игра комбиновано. То смо добро радили већим делом утакмице, осим у другом сету. То је можда разлог за бригу, не зато што смо изгубили сет, него јер нисмо играли своју игру", рекао је селектор Терзић за Одбојкашки савез Србије.

"У тренуцима када је био егал, увлачи се страх у играчице, на томе мора да се мало ради, то је више психологија него тактика. То су нормалне ствари, има много нових играчица. Полако све долази на своје, надам се да ће у скорије време то изгледати много боље".

Јована Стевановић каже да је било незгодно играти против Тајланђанки.

"Тајланд је врло незгодна екипа, игра тотално другачију одбојку од оне на коју смо навикли, било је тешко у почетку, али биле смо концентрисане, озбиљно смо схватиле противника и због тога је овакав резултат. У другом сету смо се мало опустиле, што је Тајланд казнио, али смо на се брзо вратиле у игру".

Србија ће у склопу трећег викенда на Гран прију, од 21. до 23. јула, играти у групи Г у Хонг Конгу са Русијом, Јапаном и Кином.

"Генерални смо сви смо задовољни оствареним. Имале смо мале осцилације у све три утакмице, али смо успеле са тим да се изборимо и да пружимо максимум. Идемо даље, наредни викенд, надамо се истим резултатима", рекла је Стевановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар