Прлаиновић: Ако наиђе бољи, пружићу руку!

"Ко буде хтео медаље, мораће да се дебело потруди", додаје Душан Мандић.

Остали спортови 16.07.2017 | 19:15
Прлаиновић: Ако наиђе бољи, пружићу руку!
Још само дан до почетка.

Ватерполо репрезентација Србије у Мађарској спроводи последње припреме за старт Светског првенства у Будимпешти, које ће у понедељак "отворити" утакмицом против Јужне Африке од 17.30 часова.

После првог тренинга на базену "Алфред Хајош", одрађеног у суботу увече, изабранициДејана Савића у недељу ће радити само у вечерњем термину, одлуком селектора да екипа прескочи јутарње вежбе.

А, онда следи - оно главно.

"Светско првенство је највеће такмичење после Олимпијских игара и тако га схватају сви спортисти. Игра се на најчувенијем и на једном од најлепших стадиона на свету. Ту смо имали добра искуства и надам се да ће тако бити и овог пута", рекао је Андрија Прлаиновић (30).

Актуелни власници свих највећих трофеја обезбедили су себи тријумфима у низу лепу шансу да оду на велико такмичење без императива. "То сада себи можемо да допустимо", додао је Андрија.

Са друге стране, није потребно наглашавати да ће "делфини" бити и највећа мета изазивача, одлучних да прекину серију успеха Срба, започету још у лето 2013.

"Да, то може да буде трн у оку. И та игра великих бројева је против нас, али ја ћу пружити руку првом ко буде заслужио да нас победи. Ништа ту нема спорно, спортски је да желимо да останемо на врху. Ко пружи више, биће ми задовољство да му честитам", насмејао се Прлаиновић.

На питање о амбицијама "делфина", стиже више него јасан одговор двоструког шампиона света (Рим 2009. и Казањ 2015), члана "А" селекције Србије још од 2006.

"Зна се, злато, нема ту шта. Док је ова генерација, остаће тако. Не бих ни био ту да су неке друге амбиције", додао је један од лидера "делфина".

У истом тону говори и Душан Мандић (23), још један освајач свих најсјајнијих одличја, мотивисан да у своју колекцију дода другу златну медаљу СП.

"Циљ је јасан, не бежимо од улоге фаворита, идемо да освојимо Светско првенство...", каже рођени Которанин.

"Ово такмичење биће занимљиво јер доста екипа долази у другачијим саставима. Шпанија, Црна Гора, па и Грчка, Италија, мислим да ће изаћи доста младих играча, које до сада нисмо видели на највећим такмичењима", додао је он.

Упитан за улазак дебитаната, Виктора Рашовића и Немање Убовића у тим, Мандић истиче да су се њих двојица већ навикли.

"Показали су да су се адаптирали. Резултат не трпи, ми смо репрезентација која има систем, хијерархију, другарство и када те ствари држите под конац дођете до овакве генерације, у којој свако зна шта ради, има свој задатак у тиму и ми радимо оно што знамо - да играмо тај ватерполо".

Млади "бомбардер" не бежи од чињенице да је тешко остати на било ком врху и уз то додаје да је то случај у свим спортовима, а не само у ватерполу.

А, и овог лета, пут ка врху водиће неизбежно преко Србије.

"Свако од нас хоће да остане на светском, европском и олимпијском врху, држимо те медаље и не дамо их ником, а ко буде хтео да их узме мораће дебело да се потруди", поручује Мандић.

Рука 'олабави' у трећој четвртини

"Идемо растерећенији у односу на прошле године, управо зато што смо све освојили и јер нас то доводи у ту растерећеност. Ипак, мислим да то може и добро да буде. Углавном кад се мучимо против екипа, то је зато што себи набијемо велики притисак и та рука се олабави тамо у трећој четвртини", каже Мандић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар