Јасније од овога не може да буде!

Немања Матић и Дијего Коста не иду са Челсијем у Кину и Сингапур! Питање је само тренутка када ће трансфери бити реализовани.

Фудбал 17.07.2017 | 00:00
Јасније од овога не може да буде!
Немања Матић и Дијего Коста неће путовати са Челсијем на припремну турнеју по Кини и Сингапуру, такву одлуку донео је Антонио Конте пред сам полазак на Далеки Исток!

Јасније од овога не може да буде - ако је претходних дана, па и седмица било трунке сумње у то да ли ће шампионски двојац отићи или не, сада је свака сумња отклоњена. Матић и Костаобавили су разговор са Контеом и добили дозволу да пропусте путовање на други крај планете, како би завршили трансфере. 

Е сад, и даље је велика мистерија где ће Матић наставити каријеру. Манчестер јунајтед је и даље у орбити, иако је Роман Абрамович дао изричиту забрану продаје српског везисте великом ривалу након крађе Ромелуа Лукакуа. Али, ако Јунајтед направи прави пословни приступ, тешко да ће руски олигарх моћи да одоли. Сада су ту и друге опције. Јуче је напрасно у први план искочио Интер, данас је Масимилијано Алегри јасно ставио Бепеу Мароти до знања да Матића мора да има у свом тиму, а за тај посао на располагању ће имати новац од продаје Леонарда Бонућија Милану. И то баш тражених 40.000.000 евра. Што се Интера тиче, Неразури тренутно немају тражени новац на располагању, а исти би могли да добију продајом Ивана Перишића, или Жоаоа Марија. 

Додуше, Матић је претходних дана покушавао код својих надређених да изгура трансфер у Јунајтед, где би поново сарађивао са Жозеом Мурињом. Матићу будућност више није у Челсију, посебно јер је Тјемуе Бакајоко већ стигао у Кобам и пред потписом из Монака вредном 40.000.000 евра. Бакајоко је још јуче био топло дочекан од стране нових саиграча Давида Луиза и Вилијана, са којима је био на вечери, а већ јутрос поставио је фотографије на којим се јасно види Кобам (Челсијев тренинг центар), а испод фотографије стајало је само: "Ускоро".

Код Дијега Косте стање је прилично јасно - он ће каријеру наставити у Атлетико Мадриду. Бар тако говоре апсолутно сви британски и шпански медији. Познато је и да ће Челси од Атлетика добити 34.000.000 евра, али се и даље тражи формула којом би Јорганџије добиле назад свог некадашњег стрелца. Атлетико свакако неће моћи да рачуна на Косту све до јануара због немогућности регистровања играча, а питање је где би шпански репрезентативац провео наредних шест месеци. И управо је то камен спотицања у реализацији овог трансфера. 

Зато ће обојица добити време да на миру реше своје трансфере. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар