Ф1: Хамилтону пол на Силверстону!

Луис Хамилтон стартоваће са прве позиције на Великој награди Велике Британије, испред тандема Ферарија Кимија Раиконена и Себастијана Фетела.

Остали спортови 15.07.2017 | 16:30
Ф1: Хамилтону пол на Силверстону!
Хамилтон је петом пол позицијом изједначио 50 година стар рекорд Џима Кларка по броју пол позиција на ВН Велике Британије.

"Ово је дефинитивно најбоља позиција за почетак. Морам да се постарам да победим на трци због ових навијача. Волео бих да буде суво, али немам ништа против и да буде другачије. Овде су типични енглески услови и осећам се веома комфорно, одрастао сам на томе", рекао јеХамилтон.

Мерцедес је у квалификацијама на Силверстону наставио доминацију са тренинга, Хамилтонов тимски колега Валтери Ботас је имао четврто време, али ће Финац кренути као девети јер је кажњен са пет позиције због промене мењача.

Иза Ферарија ће кренути Макс Ферстапен у Ред Булу, а за њим Нико Хилкенберг у Реноу и Серхио Перес у Форс Инидји. У првих десет су још његов тимски колега Естебан Окон, Стофел Вандорн у Мекларену и Роман Грожан.

"Осећао сам се океј, иако услови нису били лаки, било је много промена времена. У сваком случају нисам био довољно брз за прво место", рекао је Раиконен.

Стјуарди су после квалификација најавили истрагу против Хамилтона, због потенцијалног блокирања и успоравања Грожана и његовог Хаса током првог брзог круга у трећој рунди квалификација, па би Британац могао бити кажњен.

Како тренутно ствари стоје, он је стигао до шесте позл позиције у сезони, а 67. у каријери, има једну мање од рекорда Формуле 1 који држи Михаел Шумахер.

"Аутомобил је живнуо јутрос и то је оно што је добро. Ипак, остаје жал јер мислим да сам могао мало боље", рекао је Фетел.

Возач Мекларена Фернандо Алонсо је упркос великој подршци са трибина остварио 13. време, али ће кренути последњи у недељу јер је опет кажњен због нове промене делова мотора.

Испред њега биће Данијел Рикардо у Ред Булу, који је такође кажњен за пет места због мењача, али ће кренути претпоследњи због квара турба у првом кругу квалификација.

Десета трка шампионата Формуле 1, Велика награда Велике Британије, на програму је у недељу од 14 часова на Силверстону.

У генералном пласману води Фетел са 20 бодова испред Хамилтона, док 15 мање од њега има Ботас.

Силверстон, стартни поредак:

1. Хамилтон
2. Раиконен
3. Фетел
4. Ферстапен
5. Хилкенберг
6. Перес
7. Окон
8. Вандорн
9. Ботас
10. Грожан
11. Палмер
12. Квјат
13. Сајнц
14. Маса
15. Строл
16. Магнусен
17. Верлајн
18. Ериксон
19. Рикардо
20. Алонсо

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар