Како је пукло у Јувентусу: Свађа и шамар у Кардифу!

Постоји неколико варијанти "позадине" изненадног одласка Леонарда Бонућија у Милану. Ево неколико детаља који могу да помогну у склапању мозаика.

Фудбал 16.07.2017 | 00:00
Како је пукло у Јувентусу: Свађа и шамар у Кардифу!
Како је Јувентус изгубио Бонућија?

Навијачи Милана еуфорично су дочекали дефанзивца Јувеа, купљеног за 40 милиона евра само неколико месеци након што је продужио уговор са Торинезима.

У таквој ситуацији, једно питање се неизбежно намеће - на који начин и зашто је момак који је донедавно стајао на трибини са навијачима Јувентуса завршио међу "росо-нерима"?

Прошлог лета, Манчестер сити отворено је преко Пепа Гвардиола поручивао да је заинтересован за некадашњег играча Интера и Барија, али је Бонућијев одговор све време био исти - "Не!"

"Није било лако да то одлучим. Када видите једног од најбољих тренера на свету како показује поштовање и како вас цени, онда је тешко рећи 'не'. Срце је одлучило, јер је у мени много Јувентусовог. То је питање срца и коже. Сваки пут када обучем овај дрес то ми даје невероватну енергију. Надам се да ћу бити важан Јувентусу као што је и Јувентус важан мени", говорио је тада Бонући.

У децембру прошле године Леонардо је продужио уговор до 2021. године и практично најавио да ће завршити каријеру у "Старој дами", с обзиром на то да му је сада 30.

Међутим, у фебруару су се појавиле озбиљне трзавице.

После убедљиве победе над Палермом (4:1), Бонући и тренер Масимилијано Алегри ушли су у значајан сукоб. Почело је још на терену, где је Леонардо викао на тренера, а потом је псовао у његовом правцу и у тунелу. Шеф струке шампиона рекао је новинарима да се такве ствари догађају и ипак наговестио да међу њима није све идеално.

Истог месеца, тај сукоб доказан је још конкретније.

У припреми за утакмицу Лиге шампиона против Портоа,Бонући је сазнао да неће бити ни на клупи, већ на трибинама, одмах испод потпредседника клуба Павела Недведа и генералног менаџера Ђузепеа Мароте.

"Из поштовања према клубу, према тиму и према навијачима, ово је била исправна одлука. Лео схвата ситуацију, интелигентан је момак и важан играч за Јувентус. Овај тренутак биће нам од користи у будућности", рекао је Алегри, на шта је и Бонући потврдио да су "ратне секире закопане".

"Увек морам да се понашам уз дужно поштовање. Погрешио сам и платио сам за то", рекао је Бонући о том инциденту.

А, онда се догодило финале Лиге шампиона.

Резултат на полувремену био је 1:1, јер је Марио Манџукић лепим голом поништио хитац Кристијана Роналда за 1:0. Чинило се да ће наставак бити узбудљив (бар да се неће завршити 1:4), а за то време у свлачионици Јувентуса је кувало.

"Према неким наводима, Бонући је био у центру свађе и ошамарио је Паола Дибалу, тражећи од њега да се пробуди после лоших 45 минута. Затим је рекао и Алегрију да проблеми долазе са Марселове (леве) стране и тако је индиректно критиковао и Андреу Барзаљија, који је "покривао" тај део терена".

Иако ова гласина није потврђена, испоставило се да то јесте био Бонућијев последњи меч у Јувентусу. Преговори су трајали краће од две недеље а Италијан је брзо спаковао ствари и одлучио да је крај, после седам успешних година, шест титула и два наступа у финалима Лиге шампиона.

Милан је тако добио најзвучније од многих појачања у овом прелазном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ссс

16.07.2017 07:43

У овом прелазном. Шта?

ОДГОВОРИТЕ