Пошто овако не иде, платите га Марсијалом!

Преговори око преласка Перишића у Јунајтед одужили су се, па је из Милана стигао конкретан предлог.  Сабатинијева нова стратегија: Марсијал за Перишића! Чека се Мурињов одговор. . .

Фудбал 16.07.2017 | 20:00
Пошто овако не иде, платите га Марсијалом!
Фудбалер којег је пре нешто мање од две године бивши менаџер Манчестер јунајтеда, Луј ван Гал, платио 60 (а, заправо 80 милиона евра) једини је услов због којег ће Интер пустити Ивана Перишића у Манчестер јунајтед.

"Неразури" неће (сав) новац, већ хоће и Антонија Марсијала.

Млади француски нападач, који за све сезоне на "Олд Трафорду" није у потпуности испунио очекивања, али који јесте успео да "штиклира" две бонус ставке у уговору и Монаку донесе додатних 20 милиона евра, морао би да буде укључен у преговоре око одласка Перишића у другом смеру уколико у Манчестеру желе да виде хрватског аса у свом тиму.

Конкретно, један од директора Интера, Валтер Сабатини, рекао је да Перишић неће бити продат за мање од 55 милиона евра, али је и оставио опцију првом оперативцу Јунајтеда, Еду Вудварду - Марсијал и 20 милиона.

С обзиром на то да га Марсијал и није претерано одушевио, а да Перишића скаутира целе сезоне, менаџер Јунајтеда Жозе Мурињо вероватно би пристао на ову трампу, уколико буде само до њега.

Треба рећи и да Марсијал има 21, а Перишић 28 година.

Мада нема званичну функцију спортског директора, изгледа да је Валтер Сабатини у Интеру постао много више од само техничког директора и саветника Пјера Аузилија. Некадашњи први оперативац Роме почео је да се пита око многих ствари унутар Интера, посебно када је у питању трансфер политика клуба, а изгледа да ће његов посао бити да клубу донесе што већи приход од продаје Ивана Перишића.

И ту не мислимо само на финансијски, већ и потенцијално кадровски. Наиме, на данашњој конференцији за штампу Сабатини је био јасан да интересовање Манчестер јунајтеда за хрватског аса постоји и да је оно прилично јако. Такође, сумирао је укратко да ће Интер покушати да задржи Перишића уколико буде услова за то, али да клуб неће бити имун на евентуалне финансијски уносне понуде, које би могле да задовоље Интерове апетите. 

Интер је поставио Перишићеву цену на 55.000.000 евра. Манчестер јунајтед је досад ишао највише до 45.000.000 европских новчаница. А како јавља Спорт Италија, данас је дошло и до нових разговора два клуба, у који је Сабатини такође био укључен. Да је Сабатини стари вук када је у питању пословање на трансфер пијаци говори и то да је Јунајтеду представио најновију понуду, која би могла чак и да заинтересује Жозеа Муриња. Интер сада не тражи новац, већ чисту трампу - Антони Марсијал за Ивана Перишића. С обзиром да покривају готово идентичне позиције, јасно је да би то била замена "позиција за позицију" где би оба клуба профитирала. 

Интер не би морао да троши велики новац како би анулирао Перишићев одлазак и тако би заобишао финансијски фер-плеј, а Јунајтед би се ратосиљао играча који није баш имаоМурињову наклоност. О томе говори и чињеница да је Марсијал у протеклој сезони имао ограничену минутажу на 42 одигране утакмице, те да је постигао укупно осам и спаковао исти број голова. 

Јасно је и да би евентуални Перишићев трансфер на Олд Трафорд, без потенцијалне трампе, створио огромну конкуренцију левом боку, коју такође покрива и Џеси Лингард, док на истом месту јако добро могу да се снађу и Хуан Мата, коме је то дуго била природна позиција у Челсију, као и Ешли Јанг, па чак и Маруан Фелаини. 

Марсијалу би могло да буде окупирано и место у срцу напада, што је такође његово место. Наиме, долазак Ромелуа Лукакуа јасно је показао каквом стратегијом се водиМурињо, који је недавно британским медијима потврдио оно о чему се недавно писало - да би Златан Ибрахимовић могао да остане у Јунајтеду и да ће се о његовом новом уговору јако брзо разговарати. 

Уколико се то догоди, за Марсијала дефинитивно неће бити места. Јер, пре њега ће место у тиму имати Лукаку и Златан, док ће им замена бити талентовани Маркус Рашфорд, у кога Мурињо има велико поверење, што је и сам неколико пута изјављивао. 

Можда би овај Сабатинијев предлог могао да буде права "wин-wин" ситуација за обе стране. Додуше, вреди подсетити да је Сабатини већ покушао ову причу са трампом, с тим што је од Јунајтеда прво тражио Дармијана и новац за Перишића. Није упалило. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар