Небо је граница - Милан жели и Санчеза!

Иако је већ потрошио 172 милиона евра на трансфере овог лета, Милан нема намеру да стане за скупим појачањима.  Милану није доста: Послата понуда за Рената Санчеса, укупна цифра 47. 000. 000 евра! Росонери Португалца желе прво на двогодишњу позајмицу у вредности од 7. 000. 000 евра.

Фудбал 16.07.2017 | 18:00
Небо је граница - Милан жели и Санчеза!
Како преносе италијански медији, нова мета "росонера" је везни играч минхенског Бајерна Ренато Санчез.

Претходних недеља се спекулисало о преласку Португалца у Јувентус или ПСЖ, Милан би могао да им поквари посао понудом од 47 милиона евра.

Милан је наводно понудио Бајерну да позајми Санчеза на две године за седам милиона, уз откупну клаузулу од додатних 40 на лето 2019.

Трансфер момка који ће следећег месеца да напуни тек 20 година могао би да порасте до чак 80 милиона у зависности од бонуса, укључујући 20 милиона ако играч буде на ужој листи кандидата за најбољег играча света.

Милан је постао велики господар фудбалског тржишта, а чини се да је управа Росонера још увек није близу завршетка комплетног посла на трансфер пијаци. Како јавља португалски Рекорд, управа клуба са Сан Сира послала је понуду минхенском Бајерну заРената Санчеса, која гласи – двогодишња позајмица за 7.000.000 евра, плус опција куповине на лето 2019. године за још 40.000.000.

Бајерн је младог 19-годишњег фудбалера прошлог лета купио од Бенфике за 35.000.000 евра, уз опцију да трансфер на основу бонуса достине 45.000.000, али Баварци очигледно нису задовољни оним што су добили, па су њега, уз већ продатог Дагласа Косту, пред почетак прелазног рока ословили као приоритетне играче за продају.

Милан је овог лета већ ангажовао тројицу везних играча, Франка Кесија, Хакана Чалханоглуа и Лукаса Биљу, па би евентуални долазак Португалца жестоко појачао и онако јаку конкуренцију на средини терена.

Санчес прошле сезоне није успео да се избори за своје место под сунцем код Карла Анћелотија, иако је добио шансу на самом почетку сезоне, али је убрзо остау у тиму. На крају, 17 наступа у Бундеслиги и свега 615 минута на терену нису били довољни да потврди епитет великог појачања, што се у Минхену очигледно не прашта.

Португалац је прошле сезоне имао епизодну улогу код Карла Анчелотија, наступио је на 25 утакмица, али није постигао ниједан гол нити имао асистенцију.

Био је део репрезентацију Португала која је освојила Европско првенство 2016. у Француској.

Миланов летњи шопинг:
* Леонардо Бонучи (штопер, Јувентус) 42 милиона евра
* Андре Силва (нападач, Порто) 38
* Андреа Конти (десни бек, Аталанта) 25
* Хакан Чалханолу (офанзивни везни, Бајер) 22
* Рикардо Родригес (леви бек, Волфсбург) 18
* Матео Мусакјо (штопер, Виљареал) 18
* Франк Кеси (задњи везни, Аталанта) 8
* Антонио Донарума (голман, Астерас) 1,5
* Фабо Борини (нападач, Сандерленд) позајмица

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар