Прлаиновић пред СП: Фаворити смо, али сада без тензије!

Српски ватерполиста Андрија Прлаиновић рекао је да његова екипа не бежи од улоге фаворита на предстојећем Светском првенству.

Остали спортови 16.07.2017 | 20:30
Прлаиновић пред СП: Фаворити смо, али сада без тензије!
"Идемо у Будимпешту свесни да смо фаворити, али мирни, без неке огромне тензије. Идемо мирни, то сад себи можемо да допустимо", рекао је Прлаиновић новинарима на базену Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић".

Актуелни шампиони света отпутовали су за Будимпешту, а на шампионату у Мадјарској ће се такмичити у Групи Ц са селекцијама Јужне Африке, Грче и Шпаније.

"У понедељак почиње највеће такмичење, после Олимпијских игара, за сваког ватерполисту. Игра се у Будимпешту на том најчувенијем базену, једном од најлепших на свету. Тамо смо имали добра искуства у прошлости, надам се да ће тако бити и овог пута", рекао је Прлаиновић.

Србија први меч игра у понедељак против Јужне Африке.

"За почетак имамо Јужну Африку, једну од најслабијих екипа на целом турниру, а после тога иду озбиљнији противници. Шпанија и Грчка ће нам бити права мера, прави противници. Очекујем да се у току турнира дижемо, да дижемо форму, да опет буде прави од четврфинала па на даље. То је неки план", рекао је Прлаиновић.

На питање новинара које су амбиције националне селекције, Прлаиновић је имао кратак одговор: "Злато".

"Док је ова генерација... Ја не бих ни био ту да су неке друге амбиције", додао је сјајни српски репрезентативац.

Прлаиновић је навео и да разуме да све друге репрезентације желе да савладају олимпијске, светске и европске шампионе.

"Ако нас неко победи ја ћу пружити руку. Спортски је да се други надају да нам узму скалп, али спортски је и да ми желимо да останемо на врху", рекао је Прлаиновић.

Као највеће конкуренте Србији Прлаиновић је истакао селекције Мађарске, Хрватске и Италије.

"То су три екипе које се уз нас издвајају као фаворити. После њих следе Грчка и Црна Гора. Занима ме и како ћем изгледати САД и Шпанија... То је осам екипа које ће одлучивати о медаљама", рекао је Прлаиновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар