Пет начина да на одмору уштедите

Ништа не убија радост поводом тога као стрес у вези с планирањем путовања.

Свијет 15.07.2017 | 15:15
Пет начина да на одмору уштедите
Било да идете са друштвом на море ван сезоне (што је одличан начин да се мало уштеди!) или умачете прстиће своје бебе у море први пут, мало финансијског планирања може пуно помоћи

На вријеме букирајте лет

Авиокомпаније обично најављују летове у одређено доба дана и варијације у цјенама се крећу у ритму. Експерти кажу да је најбоље букирати лет 54 дана унапријед. Али ево и савјета: пратите такозване алерт сајтове. Упишите тамо гдје бисте вољели да отпутујете и они ће вас обавијестити кад летови за ту дестинацију доспију на попуст. "Скyсцаннер" је сјајан сајт за тако нешто.

Чувајте се "цоокиеса"

Можда сте чули да травел сајтови користе "цоокиес" опцију да би детектовали да ли сте по интернету тражили летове или хотеле и да вам затим подигну цијене. Да бисте били сигурни, експерти препоручују да гуглате неколико летова у току неколико дана. Затим очистите цацхе и цоокиес меморију, па тражите поново. Ако и када се цијена смањи, зграбите је.

Цјењкајте се

Само 28% путника тражи боље услове на рецепцији хотела, али од оних који затраже чак 78% добије бољу собу или бољу цијену. До шест увече хотели знају које ће собе бити заузете, па ако се чекирате мало касније имате боље шансе да добијете собу с одличним погледом која чудесно није заузета.

Идите у други хотел

Боравак у неком потпуно новом, тек отвореном простору увијек је занимљиво искуство. Ипак, овдје се крије и финансијска корист: када се хотел тек отвори, цијене у њему су обично ниже, јер власници желе да привуку посјетиоце у нади да ће се глас о томе раширити. Исто важи и за хотеле који се реновирају или који су свјеже реновирани.

Плаћајте картицом

Користите картицу када сте у иностранству, поготово ако ваша картица нема додатне трошкове за плаћање у иностранству (провјерите да ли има). Тако ћете добити боље курсеве него у мјењачницама. А ако вам картица даје опцију за путничке бонусе, сакупљаћете успут поене за наредна путовања.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

15.07.2017 14:12

Постоји један основни нацин, останите куци...ако зелите стедити. Све остало је лутрија...

ОДГОВОРИТЕ