Мени Макронове и Трампове вечере био „државна тајна“

Председници САД и Француске, Доналд Трамп и Емануел Макрон са својим супругама Меланијом и Брижит уживали су у прилично класичној вечери у ресторану „Жил Верн“ на Ајфеловој кули, пренела је француска телевизија БФМТВ.

Занимљивости 15.07.2017 | 09:59
Мени Макронове и Трампове вечере био „државна тајна“
Француски медији посебну пажњу су посветили Трамповој дводневној посети Паризу, али и вечери у ресторану на 125 метара висине познатог кувара Алена Дикаса.

БФМТВ се нашалио да су детаљи јеловника тако „држани у тајности“ као да је у питању „државна тајна“ да би се на крају испоставило да је вечера била прилично класична, а не толико специјална како се предвиђало.

Према наводима тог француског медија, председници су за предјело имали паштету на комадићима двопека, домаће динстано поврће на „краљичин начин“, рибу лист у холандском сосу, а као главно јело говеђи филе у сосу „росини“ с дивљим јагодама и за десерт чоколадни суфле.

Не зна се која су вина служена током вечере, само да је отворен шампањац на почетку јела.

Трамп је јуче завршио дводневну посету Паризу где је као почасни гост присуствовао војној паради поводом обележавања француског државног празника који је ове године био у знаку француско-америчког пријатељства.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар