Званично: Јовић до 2019. у Бајерну!

Доскорашњи плејмејкер Звезде званично је постао члан немачког тима.  „Стефан је израстао у једног од најбољих и најпрестижнијих плејмејкера у Европи, а тек му је 26 година и ради се о некоме ко ће тек наставити да се развија“, рекао је Марко Пешић.

Кошарка 14.07.2017 | 20:45
Званично: Јовић до 2019. у Бајерну!
Потврда је званично стигла и од минхенског Бајерна. Стефан Јовић је потписао до 2019. године и следеће сезоне ће са позиције плејмејкера предводити тим селектора Србије Александра Јовића.

Јовић се већ задужио дрес немачког великана, а Црвеној звезди на име обештећења припада 160.000 евра, колика је била клаузула у угорову српског репрезентативца са клубом с Малог Калемегдана.

Баварци нису саопштили колико ће Јовић зарадити током две сезоне, али према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта ради се о цифри од 1.400.000 евра.

„Није тајна, покушавали смо да доведемо Стефана већ дуго време. Он је израстао у једног од најбољих и најпрестижнијих плејмејкера у Европи, а тек му је 26 година и ради се о некоме ко ће тек наставити да се развија“, рекао је директор б аварског клуба Марко Пешић.

Плејмејкер је лично отклонио дилему, а Црвена звезда мтс и Бајерн су током дана и формално потврдили: Стефан Јовић нови је организатор игре екипе Саше Ђорђевића!

Баварци су озваничили да је Јовић потписао двогодишњи уговор, према којем ће до 2019. носити дрес троструког шампиона Немачке.

Црвена звезда мтс на свом сајту је подсетила да је Јовић дошао у екипу Дејана Радоњића 2014. и у њој провео три године. За то време, освојио је две "трипле круне" и једну дуплу круну, а проглашен је и за најкориснијег играча финала АБА лиге за сезону 2015/16.

"Одлазим у Бајерн након три лепе, трофејне сезоне у Црвеној звезди. Освојили смо све, памтићу титуле, утакмице пред сјајним навијачима и поносан сам на све што смо сви заједно урадили! Сада је време за нови изазов у мојој каријери, а то је одлазак у Бајерн из Минхена. Црвено-белима желим много среће, освојених пехара и успеха", рекао је Јовић за клупски сајт.

Рођени Нишлија је у црвено-белом дресу одиграо 193 утакмице, а Звезда овај пут није саопштила колико је новца зарадила његовим трансфером у Немачку.

Јовић је у Црвену звезду стигао 2014. године и освојио три АБА лиге, три титуле шампиона Србије, као и два национална Купа. Био је МВП финала АБА лиге 2016. године.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар