ЛЕ: Звезда против Спарте из Прага!

Црвена звезда играће, уколико елиминише Иртиш, у трећем колу квалификација за Лигу Европе против Спарте из Прага.  Црвено-бели добили потенцијалног ривала у трећем колу квалификација за друго по квалитету клупско такмичење на Старом континенту.

Фудбал 14.07.2017 | 13:30
ЛЕ: Звезда против Спарте из Прага!
Српски вицешампион ремизирао је у првом сусрету у Казахстану (1:1), па има добар резултат пред реванш у Београду наредног четвртка.

Први меч играће се у 27. јула у Београду, док је други сусрет на програму 3. августа у Чешкој.

Црвено-бели су се нашли у четвтој групи на жребу, а поред екипа из Прага за противника су могли да добију и Евертон, Гент, Астру или Зиру, Маритимо, односно Аполон или Зарију.

Српски вицешампион ће бити домаћин у првој утакмици, где ће покушати да оствари најповољнији могући резултат пред реванш за седам дана.

Екипа Владана Милојевића могла је, гледајући искључио звучност екипа, да прође и боље и горе, пошто су у 'скрећеној' групи од потенцијалних ривала били још и белгијски Гент и енглески Евертон, али и румунска Астра и кипарски Аполон.

Астра и Аполон морају. попут црвено-белих, најпре да овере пролаз у наредну рунду, али не би требало да имају превише проблема после тријумфа над Зиром (3:1), односно Зарјом (3:0).

Спарта, која је 33 пута освајала титулу првака Чешке, а 14 пута Куп, на крају прошле сезоне кренула у тоталну реконструкцију тима. Стигао је бивши тренер Интера Андреа Страмачони, ту је и легенда тамошњег фудбала, некадашњи везиста Арсенала и дортмундске Борусије, Томаш Росицки, као и Михал Кадлец, Давид Лафата, Семих Каја, Вацлав Кадлец и аустријски репрезентативни центарфор Марк јанко.

Срђан Плавшић прешао је пре мање од месец дана у Праг управо из Црвене звезде, а ту је и још један Србин, бивши играч београдског Хајдука, Јаблонеца, Славије и Злина Вукадин Вукадиновић.

Спарта из Прага и претходних је недеља често помињана међу навијачима Звезде, с обзиром на то да је управо од црвено-белих купила офанзивца Срђана Плавшића, за 1,3 милиона евра. Млади српски интернационалац тако би могао да прве такмичарске утакмице за нови тим заиграти управо против доскорашњих саиграча.

Прашки тим, трећепласирани у прошлосезонском првенству Чешке, најтрофејнији је клуб своје земље са чак 12 освојених титула, док су Славија из Прага и Викторија Плзењ (актуелни шампион и вицешампион) освојили по четири. Овог лета, Спарта је најавила велике амбиције и потписивањем звучног тренера, Андрее Страмаћонија, бившег шефа струке Интера, Удинезеа и Панатинаикоса.

Осим њега, прашки клуб освежио је и играчки кадар, довођењем искусног центарфора Марка Јанка (34), као и српског везисту Вукадина Вукадиновића, који од 2010. гради каријеру у Чешкој.

Највише новца у актуелном прелазном року Спарта је издвојила за куповину израелског нападача Тал Бен Хаима, који је дошао из Макабија за 2,9 милиона евра, док је милионски износ исплатила и Злину, за довођење дефанзивца Лукаша Штетине.

О новом тиму и овогодишњем заокрету захуктале Спарте свакако ће бити више речи од следеће недеље, под условом да следеће недеље на "Маракани" не буде непријатних изненађења у реваншу Звезде и Иртиша.

УЕФА је пред жреб заказан за петак у 13 часова сврстала клубове у пет група, а Звезда као неповлашћена у групи 4 могла је да за потенцијалног противника добије премијерлигаша Евертон, Спарту из Прага, белгијски Гент и португалски Маритимо, који ће се укључити у квалификације од идуће рунде.

Било је могуће и да црвено-бели извуку победнике двомеча другог кола: Аполон Лимасол (Кипар) - Зарија Балти (Молдавија) и Астра Ђурђу (Румунија) - Зира (Азербејџан).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар