"Змајеви" не лете у Скопље, али иду аутобусом!

Кошаркаши Босне и Херцеговине ипак ће наступити на турниру у Македонији, али умјесто авионом, изабраници Душка Вујошевића ће аутобусом отпутовати у Скопље.

Кошарка 16.07.2017 | 08:30
"Змајеви" не лете у Скопље, али иду аутобусом!
Послије изјаве потпредсједника Кошаркашког савеза БиХ Сеје Букве да због лоше финансијске ситуације неће играти на турниру у Македоније, те да је и сам наступ у претквалификацијама за Мундобаскет 2019. године под упитником, услиједио је преокрет!

"Змајеви" ће ипак играти на турниру у Македоније, али ће зарад уштеда трошкова путовати аутобусом умјесто авионом, потврђено је на званичном сајту Савеза, чије саопштење преносимо у цјелости.

"Тешка финансијска ситуација у којој се налази КС БиХ довела је у питање наступ наше мушке сениорске репрезентације на турниру у Скопљу, те у претквалификационим мечевима за Свјетско првенство 2019. године, о чему су јуче писали бројни медији.

Након надљудских напора које је УО КС БиХ уложио како би се обезбиједила финансијска средства за неометан рад сениора у припремном периоду, обавјештавамо јавност да ћемушка сениорска репрезентација ипак путовати на турнир у Скопље.

УО КС БиХ наишао је на разумијевање Стручног штаба са којим је обавио разговор и који је свјестан тешке ситуације у којој се Савез тренутно налази. Постигнут је договор да наша репрезентација путује у Македонију аутобусом, с обзиром да нема довољно средстава за путовање авионом.

Заједнички став УО КС БиХ и Стручног штаба сениорске репрезентације Босне и Херцеговине јесте да због добрих односа које Савез има са Кошаркашком федерацијом Македоније, не би било коректно да се учешће откаже у посљедњем тренутку, те да ће мечеви у Скопљу много значити нашој селекцији, како би што спремнији дочекали претквалификационе утакмице за Свјетско првенство 2019. године.

УО КС БиХ се захваљује Стручном штабу и репрезентативцима на разумијевању и на чињеници да су изашли у сусрет националном Савезу у једном од најтежих тренутака од постојања КС БиХ.

Сениорска репрезентација у Скопље путује у уторак, 18. јула у вечерњим часовима, а на турниру „Трофеј Македоније 2017“ одмјериће снаге са селекцијама Холандије, Португала и домаћина Македоније", наведено је и саопштењу КС БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар