Розберг изгубио шампионски трофеј!

Још увек актуелни првак Формуле 1 Нико Розберг открио је да је недавно изгубио свој шампионски трофеј.

Остали спортови 15.07.2017 | 12:30
Розберг изгубио шампионски трофеј!
Немац је прошле године први пут тријумфовао у најпрестижнојем аутомобилском шампионату, након чега се изненада пензионисао из аутомото спорта.

"Наравно да ми је посебан, али сам се престравио јер смо га недавно послали у Гринвуд по супер високим мерама обезбеђења и изгубили. Није га било пет дана. Нисам имао мира, али смо га вратили. Загубио се у пошти. Сад је све у реду, опет сам срећан", открио је Розберг.

Розберг је истакао да ужива у пензији, коју је објавио само пет дана по освајању титуле, те да је у међувремену врло заузет након што је првих месец дана славио.

Пет дана Нико Розберг није имао појма шта му се десило са шампионским пехаром из 2016. Наравно, проблем је био бизарне природе, јер је још увек актуелни шампион Формуле 1 на путу до Гудвуда где се одржавао Фестивал брзине посејао своје знамење тако што га је поштанским путем послао на одредиште где је и сам путовао.

„Стварно сам се уплашио пошто смо послали трофеј у Гудвуд, заједно са великим обезбеђењем. Међутим, он је и упркос томе изгубљен. Није га било пет дана, загубио се у пошти… Неколико дана нисам знао шта да радим. На сву срећу ми је враћен“, рекао јеНико Розберг који је на поменутој манифестацији возио болид Мерцедес АМГ Петронаса.

Пошто се овакве ствари просто не догађају, постојала је сумња да је неко успут успео да украде трофеј намењен шампиону најбржег цируса. Не можемо ни да замислимо колика је вредност овог пехара, јер тако нешто се не продаје. Ипак, сигурно је да би на црном тржишту оваква стварчица могла да нађе купца који би је платио незамисливом сумом новца.

"Радим на својој листи жеља, идем на Вимблдон, потом на Велику награду Британије (Силверстон, недеља), пре инспиративног пута у Силицијумску долину у Калифорнију", истакао је Немац.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар