НФЛ звезда завиди на НБА платама! Зове на штрајк!

Једна од највећих НФЛ звезда Ричард Шерман сматра да су његове колеге спремне на штрајк како би добиле велике гарантоване уговоре попут кошаркаша из НБА лиге.

Остали спортови 15.07.2017 | 10:30
НФЛ звезда завиди на НБА платама! Зове на штрајк!
Овог лета су НБА плате отишле "у небо", тако је Стеф Кари постао најплаћенији играч у историји са 207 милиона долара на пет година, док је највећи уговор у историји потписао Џејмс Харден вредан 228 милиона на шест сезона.

У међувремену, и НФЛ је добио најплаћенијег играча у својој историји овог лета, квортербек Оукленд Рејдерса Дерек Кар је потписао петогодишњи уговор вредан 125 милиона долара, али му је од тога свега 40 милиона гарантовано, остало зависи од игара.

"Ако желимо као НФЛ, као унија играча да добијемо било шта што желимо, спремни смо на штрајк. Постоје ствари које ти људи (НФЛ) морају сто одсто да схвате. Пропустићеш неке утакмице, изгубићеш нешто новца да покажеш свој став јер тако раде у МЛБ и НБА. Они су пропуштали утакмице, ударали у зид, користили сваку снагу коју су имали и то им је донело резултат", рекао је Шерман.

У суботу су слободни агенти у НБА за само 24 часа добили чак милијарду долара кроз уговоре са новим тимовима, а тек се очекују спектакуларни послови Кевина Дурента, Леброна Џејмса.

"НБА играчи као КД и Леброн договоре двогододишњи уговор као да је ништа. Схватили су, потписаће на две године и сачекати да "селери кеп" порасте, а онда узети веће парче. У нашем спорту, то није могуће", закључио је Шерман.

Блејк Грифин је пописао за Лос Анђелес Клиперсе са 170 милиона долара, Гордон Хејворд са Бостон Селтиксима за 127, чак и играчи "другог" или чак "трећег" ранга попут Тима Хардавеја Џуниора, Диона Вејтерса и Келија Олиника имају уговоре 50-70 милиона долара, што је у НФЛ резервисано само за највеће звезде, а НФЛ "обрће" много више новца од НБА.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

убитацни

16.07.2017 15:08

Да бураз ал НБА је слабо гледан.

ОДГОВОРИТЕ