За убиство 18 мјесеци притвора

Истражни судија је за тројицу Срба који су осумњичени за учешће у убиству америчког држављанина Бакари Хендерсона на грчком острву Закинтос, одредио притвор од 18 месеци. Очекује се да ће иста мера бити донета и за осталу четворицу.

Регион 13.07.2017 | 13:13
За убиство 18 мјесеци притвора
Неизвесно је када ће почети само суђење јер је претходно потребно спровођење детаљне истраге и, наравно, прикупљање доказа.

Њих ће бити јер се готово свакодневно појављују нови записи са видео камера који са доста прецизности указују на то како се све одигравало.

Снимак из бара и оног што се касније десило на улици, драматични моменти обарања и, затим, шутирања Американца обишли су свет, они су на Јутјубу. Готово да нема ТВ станице која их није објавила.



Рано јутрос почело је саслушање још четворице осумњичених за убиство Американца Бакари Хендерсона, и претпоставља се да ће до поднева бити завршено, пренео је грчки портал Имеразанте.

У току јучерашњег дана испитано је пет осумњичених који су одбацили кривицу, а како портал наводи данас ће бити одлучено у који затвор ће бити пребачени.



Грчки медији пренели су раније да се не зна када би суђење могло да почне, јер се тек очекује спровођење детаљне истраге и прикупљање доказа, подизање и потврђивање оптужнице и тек онда заказивање суђења.

Према тврдњи репортера „То прото тхема”, све је било готово за 21 секунду. После тога, очигледно, 22-годишњаку који је после задобијених удараца ногама лежао на тротоару, више није било помоћи.

Хитна помоћ која је стигла за шест минута није могла да га спасе.



Званични извештај је да је умро од мноштва удараца које је задобио у главу и лице и због којих је моментално дошло до крварења у мозгу. На снимку се види да је на њега насрнула група од десетак младића.

Који је непосредни повод, разбијена флаша, погрешно пиће, селфији са девојком, мало су важни, коментаришу грчки медији који подсећају да је превише јевтиног алкохола који се точи у летовалиштима све чешће узрок инцидентима и потенцијална опасност за нове трагичне догађаје.

У сваком случају српске држављане чека вишемесечни притвор све док се не заврши истрага и не прикупе релевантни докази. Онда следи подизање и потврђивање оптужнице и тек тада заказивање суђења.

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

13.07.2017 11:41

Е децо! Ем убисте момка, ем уништисте и своје и животе ваших родитеља! Имаћете времена да се питате што вам је ово требало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омерта

13.07.2017 13:34

Ко лези за насу убијену дјецу од стране амера ко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.07.2017 14:23

Нико! Али убијени момак није крив за грехе његове владе. Нити је паметна рачуница да осам Срба робија за једног Американца. То што ти призиваш равно је тероризму.

Name

судија

13.07.2017 14:45

Ови че добити вече казне него било који "шкорпион"Свака казна од 40 год и више је ко смртна казна с обзиром на затворе у Грчкој.

ОДГОВОРИТЕ