Трамп допутовао у Француску

Амерички председник Доналд Трамп допутовао је у дводневну посету Француској где ће се састати с француским колегом Емануелом Макроном, саопштила је Бела кућа.

Свијет 13.07.2017 | 10:14
Трамп допутовао у Француску
Трамп ће пре почетка званичног дела посете, током преподнева обићи војно и цивилно особље америчке амбасаде.

Трампа и прву даму САД Меланију ће свећано дочекати Макрон у Палати инвалида, након чега је предвиђен састанак у четири ока у Јелисејској палати.

После састанка је предвиђена заједничка конференција за новинаре.



Први дан посете ће бити окончан вечером двојице председника и првих дама на Ајфеловој кули док ће Трамп сутра бити почасни гост традиционалне војне параде поводом француског државног празника.

Пре церемоније дочека Трампа, Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел данас ће председавати заједничком седницом влада две земље.

Пред састанак двојице шефова држава, вреди подсетити на њихов први сусрет и изузетно чврсто, "борбено" руковање Макрона и Трампа, за које је нови француски председник рекао да је била јасна порука.



Очекује се да ће овог пута све бити срдачније. Макрон је већ најавио топлији сусрет рекавши пред Трампов долазак да су "САД историјски партнер" и "први партнер у борби за глобалну безбедност".



Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар