Локти у базену послије десетомјесечне суспензије!

Рајан Локти вратиће се такмичењима ове недеље први пут откако му је истекла десетомесечна суспензија због недоличног понашања на Олимпијским играма у Рију.

Остали спортови 15.07.2017 | 08:30
Локти у базену послије десетомјесечне суспензије!
Локти ће учествовати на позивном такмичењу у Лос Андјелесу, у кампу у коме тренира за пливачки клуб Тројан.

Шестоструки освајач златних олимпијских медаља, пливаће у тркама на 50 и 100 метара слободним стилом и на 200 метара мешовито.

Локти због суспензије није учествовао на државном првенству, због чега није могао да се квалификује за Светско првенство у Будимпешти. 

Његова суспензија је истекла 30. јуна. 

Локти је освојио 12 олимпијских медаља и један је од најуспешнијих пливача у историји. Освојио је злато у Рију у штафети 4 x 200 метара, заједно са Конором Двајером, Таунлијем Хасом и Мајклом Фелпсом. 

Локти је средином августа пријавио да је опљачкан заједно са колегама из репрезентације Џеком Конгером, Гунаром Бенцом и Џимијем Фејгеном. 

Он је рекао да су на повратку у олимпијско село 15. августа опљачкани у таксију под претњом оружја, а да је један од пљачкаша имао полицијску значку. 

Пливачи тада нису пријавили инцидент полицији која је покренула истрагу тек када је из медија сазнала шта се догодило. 

Бразилска полиција саопштила је 18. августа да је Локти лагао о пљачки, а сам спортиста је по повратку у САД у више наврата мењао причу о томе шта се десило. 

Полиција има снимак на коме се види како се Локти туче са обезбедјењем на бензинској пумпи у исто време у коме се пљачка наводно десила. 

Како је тада наведено, амерички пливачи су били под утицајем алкохола и демолирали су тоалет на бензинској пумпи. Они су после испитивања платили штету и отишли. 

Локти је одмах после инцидента отпутовао из Бразила, а остала тројица пливача су пре повратка у САД дали изјаву у тужилаштву. Локти је по повратку кући рекао да је преувеличао целу причу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар