ЛЕ: Растерећени Жељо жели добар резултат против АИК-а!

"Надам се да ћемо бити максимално сконцентрисани и дати све од себе да дођемо до доброг резултата за реванш. Зашто се не би надали том проласку у треће претколо? И ако не успијемо, нећемо бити разочарани", рекао Закарић.

Фудбал 13.07.2017 | 11:45
ЛЕ: Растерећени Жељо жели добар резултат против АИК-а!
Фудбалере Жељезничара, након што су елиминисали црногорску Зету, у другом колу квалификација за Лигу Европе очекује двомеч са шведским АИК-ом.

Прва утакмица играће се сутра навече на "Грбавици", а из табора "плавих" очекују пуне трибине, велику подршку и на крају добар резултат, посебно због чињенице да сусрет очекују растерећени.

АИК је тренутно четвртопласирана екипа шведског првенства с осам бодова мање од лидера Малмеа. Оно што би могла бити предност гостију јесте управо чињеница да су у такмичарској форми, јер је Алсвенскан лига у пуном јеку.

Ипак, Славко Петровић и његови изабраници надају се да могу одговорити на изазов који је пред њима.

"АИК је екипа за поштовање. Неко ко је 11 пута био шампион и девет пута побједник Купа заслужује респект. Страха немамо, јер нас чека другачија утакмица у односу на Зету, знамо под каквим притиском морања смо играли. Био је то заиста огроман притисак, а ово је утакмица у којој против клуба, који је фаворит, без притиска можемо показати да можемо да се носимо с таквим тимовима", казао је Петровић, те наставио:

"Надам се да ће нам то успјети и да ћемо пружити партију која ће плијенити. С нама су два нова играча Синан Рамовић и Џенис Бегановић који ће бити у конкуренцији за састав. Ту је и Јосип Пројић који је још на листи чекања, и очекујемо да нам из УЕФА потврде да може и он играти."

Између двомеча са Зетом и овог с АИК-ом, редове "плавих" напустио је најбољи нападач Иван Лендрић, који ће каријеру наставити у француском друголигашу Ленсу.

"Неће бити неких великих промјена у односу на екипу која је играла против Зете. Умјесто Лендрића ће играти Стево Николић, који је заслужио шансу. И у реваншу са Зетом је показао да зна стати на лопту и помоћи екипи. Против екипе каква је АИК мислим да нам може бити од велике користи", истакао је Петровић.

У реваншу са црногорским представником, Горан Закарић је постигао прелијеп погодак и у добром расположењу очекује дуел с АИК-ом.

"Сигурно је да нас чека сасвим другачија утакмица, него што је то било за Зетом. Показали смо против њих да смо бољи и квалитетнији, те остварили циљ. Према АИК-у имамо поштовања. То је велики клуб, али улазимо с максималном озбиљношћу да одиграмо како знамо и покажемо се у што бољем свјетлу и себи самима, а и публици. Надам се да ћемо бити максимално сконцентрисани и дати све од себе да дођемо до доброг резултата за реванш. Зашто се не бисмо надали том проласку у треће претколо, а и ако не успијемо, нећемо бити разочарани", рекао је Закарић.

ФК Жељезничар је за утакмицу с АИК-ом одштампао 10.756 улазница, а већ данас распродане су све за источну и јужну трибину "Грбавице" на којој су смјештени најватренији навијачи.

Сусрет другог кола квалификација за Лигу Европе играће се сутра навече од 20:45 часова. Реванш утакмица између АИК-а и Жељезничара играће се на "Френдс арени" у Солни, код Стокхолма, 20. јула у 19 часова.

Уколико се бх. представник пласира у треће коло квалификација за Лигу Европе, име противника сазнаће 14. јула, када ће у Ниону бити одржан жријеб.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар