Марко Јанковић: Жељан сам доказивања у Европи!

Офанзивни везни фудбалер Партизана био је један од најбољих актера утакмице против Будућности. Јанковић каже да може још боље, да Партизан има добар резултат, али да мора да се пази у Подгорици.

Фудбал 12.07.2017 | 19:45
Марко Јанковић: Жељан сам доказивања у Европи!
Спортски директор Партизана Ивица Илиев је за време једног тренинга на припремама у Словенији, загледан у терен док су фудбалери одрађивали вежбе, рекао: "Имам две бомбе -  то су Небојша Косовић и Марко Јанковић".

Први није бриљирао у премијерном мечу Партизана, али је други био један од најбољих на терену и дао је велики допринос у победи црно-белих против Будућности у првој утакмици 2. коло квалификација за Лигу шампиона.

Београђани су тријумфом 2:0 стекли леп капитал пред реванш у Подгорици за седам дана.

"Ако узмемо у обзир то да је премијерна утакмица, после специфичних припрема, без велике паузе, мислим да бисмо могли да будемо задовољни резултатом 2:0", почео је Јанковић после утакмице против Будућности.

"Мислим да је реално било 3:0, али је и ово добар резултат. Покушали су да нам парирају контрама и то смо осујетили. Веома је важно што нисмо примили гол код куће", додао је крилни нападач Партизана.

Јанковић је покушао да оправда доста лошије прво полувреме.

"Није лако када се противник затвори, имамо искуства из Суперлиге с таквим противницима.Потребно је стрпљење и време да се пробије 'бункер'. Обично такве екипе падну у другом полувремену када до изражаја дође и наша физичка спрема, која још није на највишем нивоу. У Подгорицу носимо активан резултат и морамо максимално да будемо спремни и опрезни."

За своју одличну партију Јанковић скромно каже: "Било је добро, али може још боље. Жељан сам доказивања у Европи, као и сви моји саиграчи."

Марко је замењен, а то је била прилика да га публика награди овацијама за квалитетну партију.

"Вероватно су препознали мој труд и рад. Значи ми доста на самопоуздању... Биће временом све боље, јер ми репрезентативци нисмо прошли комплетне припреме и потребно нам је још мало времена", рекао је Јанковић.

Црногорски репрезентативац очекује много агресивнију Будућност у Подгорици.

"У Београду су покушали да нас угрозе преко контри, а ми им нисмо дали да контролишу лопту. Сигуран сам да ће код куће бити на далеко већем нивоу. Нас у Подгорици чека нешто слично што је њих дочекало у Београду. Биће препун стадион, резултат може да се стигне и ако примимо један гол... Све је могуће. Надам се да нећемо. Неће нам бити лако без навијача, али морамо без њих. Међутим, сигуран сам да ће половина публике на стадиону да навија за Партизан."

Реализација Партизана поново је затајила.

"Јесте. То је био проблем и прошле сезоне, надам се да ће бити све боље и боље и да нам неће бити потребно толико прилика да постигнемо гол", подвукао је Марко Јанковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар