Милојевић: Они у пуној сезони, брине ме кондиција!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је пред гостовање Иртишу у Казахстану да је ривал већ у пуној такмичарској форми.

Фудбал 12.07.2017 | 18:45
Милојевић: Они у пуној сезони, брине ме кондиција!
Црвено-бели гостују у четвртак у Павлодару (16 часова) у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Док је српски тим на старту квалификација елиминисао Флоријану са Малте са 3:1 код куће и 3:3 у гостима, Иртиш је био бољи од бугарског Дунав Русеа са 1:0 код куће и 2:0 у гостима.

"Највише се прича о путу који сигурно није лак, морамо то да прихватимо. Бићемо максимално спремни по том питању. Имали смо тренинг, одрадили смо, ручак и спремамо се на пут. Противник је у сред сезоне, одиграли су око 20 утакмица. Ако ме питате за забринутост, само физичка припрема. Ми смо у фази да треба да се припремамо и освежавамо", рекао је Милојевић.

Иртиш је тренутно четврти у Премијер лиги Казахстана са 31 бодом из 20 утакмица (8-7-5), а пред меч са Звездом поражен је од петопласираног Тобола 1:0 на свом терену.

"Иртиш је добра екипа, у врху је табеле, дисциплинована, екипа која у сваком тренутку зна шта хоће. Краси их руски модел играња, добра дисциплина, играју тврдо са доста трчања, морамо максимално да се припремимо за такав начин игре", додао је тренер Звезде.

Црвено бели су одлучили да у Казахстан путују дан пре утакмице, иако се спекулисало да би можда могли раније отићу како би се боље аклиматизовали.

"То је једноставно нешто што се дешава, шокови у организму које не можете да контролишете. Ми смо се одлучили да имамо најмање времена боравка. Трудићемо се да легнемо да спавамо све по нашем времену. Неке екипе су одлазиле и раније па се дешавало да после два дана играчи уђу у проблем. Мени се то дешавало у Андори и Азербејџану. Пут мислим да ће да траје око шест сати, с тим што ћемо слетети у Самари да наточимо гориво", објаснио је Милојевић.

Највећи проблем за Звезду су представљале визе за странце, који су били неизвесни за наступ у Казахстану до пре два да пре утакмице.

"Све је у реду што се тиче странаца, позитивно је што смо избегли, они би стварно имали одисеју са тим. Могу да путују и три дана али су орни и спремни да прихвате све, прихватили су то као прави професионалци. Јако ме радује јер су схватили ситуацију каква је па у овом моменту морам да их похвалим јер се видела њихова велика жеља и спремност да ће да дају све да иду са нама на утакмицу", рекао је тренер српског вицешампиона.

Црвено-бели ће у Павлодару играти на вештачкој подлози, која умногоме може да учите на стил игре једног тима.

"Они су пре пар година ставили вештачку траву, то је по нашим информацијама. Трава је последње генерације и врло приближна природној. Нисмо се определили да радимо на њој због великих врућина. Отићи ћемо да играмо и да пробамо да избацимо из главе ту вештачку траву као што ћемо избацити и пут. Овде такве вештачке траве и нема као што је она тамо. Када много размишљате о нечему мисли вам иду у том правцу, а треба да иду у позитивном правцу", каже тренер црвено-белих.

Звезда већ годинама нема значајан резултат у Европи, скоро по правилу наступ заврши до средине августа, а често и раније.

"Звезда стално мора да има високе циљеве. Звезда мора да буде та која мора да има највише циљеве, јер је на то обавезују историја и традиција која све нас обавезује да радимо и размишљамо у том правцу. Морате да се носите са тим и то не треба да вас оптерећује ако верујете у себе. То је једноставно реалност, нема сврхе причати, морамо да урадимо све да се вратимо испред тих земаља које су испред нас. Даћемо све од себе да ћемо те коефицијенте поправимо", закључио је Милојевић.

Звезда ни у Павлодару неће моћи да рачуна на најзвучније појачање овог лета Александра Пешића, који је дошао пре десетак дана у тим.

"Пешић неће ићи на пут јер није физички спреман. Једно је кад радиш самостално, а друго са екипом. Имамо и Бабића који није баш физички спреман, а Јовичић је максимално спреман јер долази из пуне сезоне па ће бити у конкуренцији. Бабић и Пешић ће остати у Београду да раде, а Јовичић је спреман тако да ту нема никаквих проблема. Сви играчи који иду на пут су спремни да играју. Они који буду изашли на терен не мора да значи да су и најбољи, али немам никакву сумњу да ће се максимално трудити да оправдају поверење. Они који су на клупи су у сваком спремни да уђу у игру и дају допринос", каже Милојевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар