Широм Италије бјесне пожари

Пожари су избили на неколико локација на југу Италије, а неколико становника који живе у близини вулкана Везув евакуисано је из предострожности због густог дима изазваног пожаром, пренијели су италијански медији.

Свијет 12.07.2017 | 09:40
Широм Италије бјесне пожари
Ватрогасци се боре са пожарима који су захватили велики дио југа Италије, укључујући и падине Везува, гдје се дим раширио око два километра, тако да се неким посматрачима учинило да је у току ерупција вулкана.

Како јавља агенција Анса, највише пожара је регистровано на Сицилији (11), а затим и покрајинама Лацио, Кампанија, Пуља и Калабрија.

Италијанска цивилна заштита ангажовала је хеликоптере у борби са ватреном стихијом на 18 локација у јужном дијелу Италије, од чега су четири у Кампањи, регији која обухвата и Напуљ, као и по два на Сицилији и у Базиликати, преноси АП.



У Месини на Калабрији, граду окружžеном пламеном због чега је у понедјељак наређена евакуација становнишšтва, пожžари су унишšтили 2.000 хектара винограда и маслињака.

Из штаба цивилне заштите послато је чак 37 захтјева за помоћ из ваздуха у гашењу пожара, преносе италијански медији.

Власти су саопштиле да многи вјерују да је пожар изазван људском активношћу и позвале становништво да буду посебно опрезни због комбиноване појаве топлотног удара и суше.



Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар