Тренер Будућности: Гробари су мотив више за нас!

Подгоричани улогу фаворита препуштају Партизану, али верују да могу да искористе "морање" ривала и из Београда понесу повољан резултат који ће гарантовати узбудљив реванш.

Фудбал 11.07.2017 | 08:15
Тренер Будућности: Гробари су мотив више за нас!
Играчи Будућности са нестрпљењем дочекују први меч сезоне против Партизана у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Подгоричани су допутовали у Београд са великим амбицијама, упркос томе што се црно-белима препушта улога фаворита.

Тим Драгана Кажића мотивисан дочекује дуел у Хумској. Верују да баш то што на њима није притисак може да буде предност.

"Жеља је да одиграмо мушку, храбру утакмицу и да изненадимо један од најјачих тимова региона. Партизан има притисак на леђима, фаворит је, али у спорту је све могуће. Видећемо, нека сви уживају", поручио је за црногорске "Дневне новине" тренер Будућности.

Стратег црногорског тима каже да његови изабраници морају да одиграју много боље, технички и тактички, него у припремним мечевима, јер ће наспрам њих стајати много озбиљни ривал.

Иако се очекује да ће Партизан имати "ветар у леђа" на првом мечу због велике подршке са трибина, Кажић сматра да то није минус за његов тим.

"Мислим да то неће бити камен спотицања, него да ће баш бити супротно. Мислим да ће атмосфера и на некадашњем стадиону ЈНА и код нас у Подгорици бити додатни мотив за моје играче. Верујем да можемо до активног резултата, па да се учесник наредне рунде решава на нашем стадиону".

Десни бек Будућности Момчило Распоповић зна да их очекује паклених 90 минута у Београду, али верује да његов тим има "штофа" за "повољан резултат који би могао да гарантује узбудљив реванш 18. јула у Подгорици".

"Они имају императив проласка даље, уложили су и улажу годинама много, па њихов Леонардо вреди више од нашег целог тима и за њих би била катастрофа да такмичење заврше већ на старту. Фаворити су, квалитет је на њиховој страни, али фудбал је чудна игра и не побеђује увек бољи. Имамо и ми наше адуте, један од њих може да буде баш то 'морање' Партизана", поручио је Распоповић.

Будућност ће вечерас од 20.45 часова одрадити тренинг на стадиону у Хумској, а тачно 24 сата касније Кажић тачно зна којих 11 ће извести на мегдан Партизану.

"Дилеме не постоје, знам тим који ће почети меч", рекао је Кажић.

Иако је тренер Будућности одбио да издиктира састав, црногорски медији оцењују да ће се одлучити за репрезентативца Милана Мијатовића на голу, по десној страни играће Момчило Распоповић, централни бедем чиниће тандем Јанко Симовић-Филип Митровић, док ће место уз леву аут линију попунити новајлија Илија Тучевић.

Два задња везна ће бити Дени Хочко и Андрија Мирковић, испред њих Ристо Ристовић, или можда талентовани Василије Терзић, док ће по крилима деловати Миљан Влаисављевић и Иван Пејаковић.

У нападу је тешко за очекивати да Кажић не укаже шансу од првог минута искусном Радомиру Ђаловићу, који је и најбољи стрелац екипе, иако се током припрема наметнуо Дарко Никач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар