СДС обиљежио славу Петровдан

У сусрет Крсној слави и 27. годишњици од оснивања СДС-а, општински одбор странке у Брчком организовао је шесту Петровданску академију којој су поред локалних политичких представника СДС-а присуствовали предсједник странке Вукота Говедарица, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Младен Босић и генерални секретар Игор Остојић.

Република Српска 10.07.2017 | 11:31
СДС обиљежио славу Петровдан
Вукота Говедарица, предсједник СДС-а, нагласио је у обраћању учесницима да Петровдан није случајно изабран за дан оснивања странке.



"Христос нас је вечерас окупио, јер да није било Христа, не би било ни стјеновитог Петра ни Павла који се жртвовао за хришћанску вјеру, а наша трајна обавеза успостављена прије 27 година и данас је једнако актуелна - саборност и национални интерес без обзира на политичке програме који су у демократском свијету коме припадамо нормални", истакао је Говедарица и додао да је поносан што је на челу велике политичке демо-хришћанске организације.



Бивши предсједник СДС-а и замјеник предсједавајућег Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић је нагласио да је као Брчак поносан што овај догађај постаје дио календара културних збивања српског народа у Брчком.



 'Ми на овај начин желимо послати поруку мира и жеље да равноправно с другима учествујемо у креирању бољег и љепшег живота за све људе у Брчком'', нагласио је Босић.

На свечаној Петровданској академији наступили су познати драмски умјетници - Биљана Ђуровић и Милан Цаци Михаиловић, те ансамбл народних игара и пјесама, оркестар и хор АКУД "Иво Лола Рибар" из Београда.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

10.07.2017 09:46

Гдје је Александра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.07.2017 14:12

Срећна слава ономе што је од СДС остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

10.07.2017 14:52

Остало је доста, не брини.