САД представља неискусна кћерка

Вест да је Иванка Трамп на једном скупу током самита Г20 у Хамбургу села у столицу свог оца, председника САД, изазвала је жестоке и не баш позитивне реакције на друштвеним мрежама у Америци.

Свијет 09.07.2017 | 17:04
САД представља неискусна кћерка
"Зашто до врага Иванка Трамп присуствује уместо оца састанцима Г20? Које су њене квалификације? Ко је гласао за њу?", написао је писац Чарлс Блоу на Твитеру, преноси Индипендент.

"Зато што је неизабрана, неквалификована, неспремна припадница њујоршког високог друштва најбоља личност да представља америчке националне интересе", рекла је новинарка и добитница Пулицерове награде Ен Еплбаум.



О томе да је Иванка заменила свог оца за столом и седела поред кинеског председника Си Ђинпинга огласио се и колумниста Њујорк тајмса Николас Кристоф.

"За мене изгледа као да су САД банана-република коју представља једна неискусна ћерка", навео је он.

Реакције на друштвеним мрежама су уследиле након што је чланица руске делегације Светлана Лукаш објавила слику Иванке Трамп - која је касније изгледа избрисана - како седи за столом са светским лидерима поред британске премијерке Терезе Меј и кинеског председника Си Ђинпинга.

"Други дан самита Г20 почиње са Африком, миграцијом и здравством. Иванка прати председника Трампа. И мења председника Трампа за столом Г20 кад он оде на билатералне састанке", написала је руска званичница.



Научни сарадник за националну безбедност у Центру за амерички напредак Брајан Катулис написао је на Твитеру да се Трамп понаша као "корумпирани арапски диктатор".

Метју Дауд, политички стратег који је водио кампању Џоржа Буша 2004. године каже да би у случају да су Барак Обама или Хилари Клинтон тако истицали своју децу присталице Трампа жестоко реаговале.

"Замислите шта би Трампове присталице или републиканци рекли да су Челси или Малија то радиле? Ми смо република, не монархија", закључио је он.

Бела кућа је навела да је Трамп изашао из просторије након чега се Иванка преместила напред када је директор Светске банке говорио о темама битним за нови фонд о женском предузетништву који она води.



Немачка кацеларка Ангела Меркел рекла је новинарима да њој није сметало што је Иванка седела поред високих звничника јер делегације саме одлучује ко ће седети за столом у одсуству председника.

"Иванка Трамп припада америчкој делегацији тако да је то у складу са оним што раде и друге делегације. А познато је и да она ради у Белој кући и да има одговорност за неке иницијативе", рекла је она.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сарајлија

09.07.2017 15:21

А сто неб мозда она буде пресједница Америке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија .

09.07.2017 15:42

А сто неби кадце она на следецим изборима пит кандидована .

ОДГОВОРИТЕ
Name

луу

09.07.2017 16:33

Тако је, прица се да је ово све само припрема за њену кандидатуру. Али ја се мало и тјесим када видим ситуацију у САДу и како се њихов предсједник понаса. Један од насих барем има квалификовану зену коју је поставио за дир. болнице. Опет бољи од Трумпа

Name

ако

09.07.2017 16:27

Је неискусна , што би дете да се мучи ту је чича да научи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

09.07.2017 16:44

Ја мислим да је она давно била искусна а сад је и преискусна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

09.07.2017 18:03

НЕ ТРЕБА СВЕ ГЛЕДАТИ И ЗНАТИ ОВИ НАШИ ЋЕ ОДМАХ РЕЋИ КАД МОЖЕ АМЕРИКА ЗАШТО НЕ МОЖЕМО МИ.ТО ЗДРАВ РАЗУМ НЕ МОЖЕ СВАТИТИ ТАКВЕ ИЗГОВОРЕНЕ ГЛУПОСТИ. .МИ И АМЕРИКА .СТРАШНО.

ОДГОВОРИТЕ