Гејтс бољи од Нострадамуса

Чини се да је Бил Гејтс имао кристалну куглу или је путовао кроз време, јер је 1999. изнео низ предвиђања о будућности развоја технологије, животне средине, здравства, која су се остварила.

Занимљивости 08.07.2017 | 15:11
Гејтс бољи од Нострадамуса
У својој књизи "Пословање брзином мисли" изнео је слику света који изгледа готово идентично данашњем, иако је објављена пре готово 20 година.

Људи ће носити мале уређаје. У својој визији будућности, Гејтс је видео да ће људи стално користити мале уређаје, који ће им олакшавати свакодневицу. Паметни телефони су прави доказ тога, а многима су они данас једини рачунар који користе за комуникацију и посао.

Друштвене мреже ће нас повезати. Давно пре Фацебоока Гејтс је говорио о приватним страницама за породице и пријатеље на којима ћемо разговарати и планирати догађаје.

Међутим, Бил Гејтс је гледао још даље у будућност, па је ове године на конференцији у Немачкој рекао да би у следећих 15 година 33 милиона људи могло умрети због биотероризма.

Такође мисли и да више неће бити сиромашних земаља. Пре три године је писао о одласку у Мексико 1987. и сиромаштву које је тада видео. Данас је тај град запањујуће другачији.

Роботи ће преузети многе послове. У следећих 20 година аутоматизација ће заменити бројне раднике у складиштима и фабрикама, што ће милионе људи оставити без посла. Гејтс сматра да би због тога требало опорезовати роботе, како би се надоместио губитак зараде од пореза на доходак.

Полиовирус који узрокује дечју парализу могао би бити истребљен кроз две године, а Светски економски форум прошле године је саопштио да је регистровано само 37 нових случајева.

Извор. 24сата.хр

Коментари / 0

Оставите коментар