Јовичић Звездин: Повратак титуле гдје јој је мјесто!

Црвена звезда довела је осмо појачање у прелазном року, нови члан српског вицешампиона постао је задњи везни Бранко Јовичић.

Фудбал 08.07.2017 | 15:45
Јовичић Звездин: Повратак титуле гдје јој је мјесто!
Јовичића је спортски директор клуба Митар Мркела представио пред новинарима.

"Добили смо још једно појачање. Реч је о Бранку Јовичићу који је у Србији играо за Борац из Чачка, а долази нам из руског Амкара. Рођен је 1993. године, игра на позицији задњег везног. Наше мишљење је да нам такав профил играча треба и да ћемо добити на брзини и агресивности и да ће нашем тиму користити у сезонама које долазе. Желим му све најбоље и да оствари снове у Црвеној звезди", рекао је Мркела.

Двадесетчетворогодишњи момак може да игра на више позиција у везном реду.

"У Борцу сам играо у 4-2-3-1, систему, док сам у Амкару играо у разним системима, па и у 4-4-2, и ништа ми није страно. Могу да играм на више позиција у средини. Играо сам чак и крило. Има притиска, Звезда не трпи лоше резултате и свака утакмица се игра на победу, али зато је Звезда велики клуб и зато сам овде", каже Јовичић.

"Захвалио бих се људима у клубу на огромном поверењу које су показали мојих довођењем. Ово је велики дан у мом животу јер сам потписао за клуб за који навијам од малена, за један од највећих клубова у Европи. Даћу на свакој утакмици 100% како бих оправдао очекивања, и верујем да ће се титула вратити тамо где јој је и место".

Доста дуго се његово име спомињало у медијима, и како и сам каже, није било лако остати миран.

"Није било лако зато што сам главом већ био у Звезди. То је моја жеља од детињства, све се одужило али то је професионални живот фудбалера. Док сам играо у Борцу исто се писало о интересовању Звезде, али нико ме није контактирао тада. Остаје за мене нека жал што сам заобилазним путем дошао на Маракану, али то је живот. Важно је то да сам у тренажном процесу. Почео сам припреме 11. јуна, прошао сам две фазе припрема у Анкару тако да сам спреман", закључио је Јовичић.

Долазак Јовичића можда није последњи посао који ће црвено-бели комплетирати овог лета, пошто је у петак потврђено да је искусни словеначки штопер Мирал Самарџић близу доласка на Маракану.

С друге стране, очекује се одлазак Мичела Доналда који је у завршним преговорима са турским Генчлербирлигијем (800.000 евра), док би клуб могли да напусте и Дамијан ле Талек и Гејлор Канга.

Црвена звезда – прелазни рок 2017/2018:

дошли:
Марко Гобељић – Напредак – 85.000 евра
Филип Стојковић – Минхен 1860 – слободан играч
Рикардињо – Шериф – слободан играч
Вујадин Савић – Шериф – слободан играч
Срђан Бабић – Реал Сосиједа – позајмица
Александар Пешић – Тулуз – 750.000
Зе Маркос – Атлетико Параненсе – слободан играч
Бранко Јовичић – Амкар – 425.000

отишли:
Михаило Ристић – Краснодар – 1.700.000
Срђан Плавшић – Спарта Праг – 1.110.00
Марко Петковић – Спартак Москва – слободан играч
Немања Супић – слободан играч
Стефан Илић – слободан играч
Калид Аучо – слободан играч
Драшко Ђорђевић – слободан играч
Петар Орландић – слободан играч
Александар Луковић – слободан играч
Срђан Вујаклија – слободан играч
Марко Полетановић – окончање позајмице

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар