Меланија не може из хотела

Демонстранти који се противе глобализацији блокирали су данас хотел у коме је прва дама САД Меланија Трамп, па она не може да се придружи супругама других лидера Г20 и супругу немачке канцеларке Ангеле Меркел у дружењу на маргинама самита, преноси АП.
 

Свијет 07.07.2017 | 14:14
Меланија не може из хотела
Агенција наводи да је Меланијина портпаролка Стефани Гришам саопштила да хамбуршка полиција није успела да рашчисти пут супрузи америчког председника, која је смештена у хотелу за госте немачке владе.

 
Док лидери Групе 20 покушавају да избегну катастрофу због става САД о климатским променама, супруг немачке канцеларке Ангеле Меркел упознаће детаљније о тој теми кћерку и супругу америчког председника Доналда Тампа - Иванку и Меланију Трамп.

Како пише Блумберг, прва дама САД заједно са осталим супружницима лидера Г20 неће само ићи у разгледање током самита у Хамбургу, већ ће обићи и немачки Центар за истраживање климе.

Према наводима немачких званичника, идеја је потекла од професора физичке и теоријске хемије Јоахима Сауера, супруга немачке канцеларке.

Лабараторија, које се налази у близини хале у којој се састају Меркел, Трамп и други лидери, користи суперкомпјутере за моделирање климатских промена и њихових ефеката на светске регионе.

У функцији је од 1987. године и у њој ради више од 60 стручњака.

У Хамбургу се данас почиње дводневни самит Г20 на којем учествују званичници најразвијенијих индустријских земаља света.

Сматра се да би овај самит могао бити најнапетији још од оснивања тог форума 2008. године, због великих разлика у погледима чланица Г20, међу којима су можда најупадљивије оне које се односе на слободу трговине и борбу против климатских промена.

Ту су, међутим, и кризе на Корејском полуострву, на Блиском истоку и мигрантска криза.

Поред уобичајених тема, које се односе на светски економски раст, међународну трговину и регулисање финансијских тржишта, очекује се да ће се овогодишњи Самит Г20 позабавити још неких питањима од глобалног значаја.

САД су овог пролећа објавиле да се повлаче из Праиског споразума о климатским променама.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

драгце

07.07.2017 12:56

Одох ја код ње немора излазити

ОДГОВОРИТЕ