Агаси: Новак и ја смо слични, али његова транзиција...

Андре Агаси, тренер Новака Ђоковића, рекао је да српски играч подсећа на њега, али да поседује више квалитета.

Тенис 08.07.2017 | 08:15
Агаси: Новак и ја смо слични, али његова транзиција...
Агаси је истакао да, иако су њих двојица слични типови играча, Ђоковић има способност да много боље ради оно што он није успевао довољно током играчке каријере – да се из дефанзиве пребацује у напад.

"Када игра добро, постоје многе сличности Новака и мене. Сјајно контролише терен, отвара га форхендом и не форсира бекхендом, али је питање како доћи до тога. Ја сам то наметао, али код Новака је другачије јер он има сјајну дефанзиву. Има више опција када је у питању преузимање ризика. Мора да се осећа добро при кретању и замаху, а онда да ту опуштеност претвори у офанзиву. Што се тога тиче, слични смо", рекао је Агаси. 

Американац је додао да када је Новак у форми, ретко који играч може да му парира. 

"Тренирамо момка код којег је важно само да поједноставимо његов ум, како би он само изашао на терен и ради оно што је његов посао. Када то успева, право је уживање и мислим да не постоји много људи који могу да га зауставе", додао је Андре. 

Он је похвалио и највеће Ђоковићеве ривале које сада посматра другим очима. 

"Пре свега, оно што Федерер ради је ван граница. Не разумем и престао сам да дајем прогнозе јер увек погрешим. Задивљен сам и гледам шта други људи раде, али кроз другу призму. Када је у питању нешто између Новака, Роџера, Рафе или Ендија, ништа ново не можете поделити. Све смо то већ видели и осетили, али је најважније спремити вашег играча да буде најбољи у важним тренуцима. Морају да осећају самопоуздање када су са друге стране мреже највећи ривали. То претходно знање вас осигурава да све покажете на терену јер је у тенису важно да оно знање које имате, покажете у мечевима. Некада можете имати сво знање овог света, али да вам фали нешто што вас спутава. То је лична ствар и различита је код сваког појединца. Марио Анчић је стварно невероватан и са Новаком, у том погледу, функционишемо сјајно". 

Са данашњом технологијом много је лакше аналитирати противнике. 

"Момци са којима игра су обично они чије преносе гледате на телевизији. Када сам почео да размишљам о сарадњи са Ђоковићем, морао сам да научим о другим играчима које нисам гледао. Данас не морате да се мучите, само кликнете и имате пренос тениског меча. Сјајно је гледати их, али је још боље посматрати их кроз Новакове способности. Знам шта бих ја урадио против њих, али Ђоковић има више опција, па хајде да будемо креативни", закључио је Агаси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар