WБ: Томићу казна 15.000 фунти, плаћа и Рус!

Аустралијски тенисер Бернард Томић мораће да плати 15. 000 фунти због изјава које омаловажавају Вимблдон и сами спорт после пораза од Немца Мише Зверева у другом колу, саопштили су организатори. Кажњен и Данил Медведев.

Тенис 06.07.2017 | 17:45
WБ: Томићу казна 15.000 фунти, плаћа и Рус!
Бернард Томић играо је без воље и мотива на старту Вимблдона, у мечу у којем је од поражен од Мише Зверева.

Аустралијанац хрватског порекла не само да није пружио отпор Звереву на том мечу, него је више био пуки статиста, који се врло мало кретао и практично чекао да се дуел што пре заврши.

"Ништа ме не мотивише последњих годину, две дана. Играм тенис већ десет година и тешко ми је да пронађем мотивацију. Искрено, тенис је досадан, није ми битно да ли освајам трофеје или испадам на почетку турнира", изјавио је Томић после меча против Зверева и још једном шокирао тениски свет.

Званичници на Вимблдону одлучили су да га казне због омаловажавања турнира са 15.000 фунти. Саопштено је да ће Томићу тај износ бити "скинут" од награде за учешће.

То је друга највећа казна коју је неки тенисер зарадио на Вимблдону, а једино више у историји је кажњен Италијан Фабио Фоњини (27.500 фунти).

Контроверзни Аустралијанац најавио је жалбу на казну организатора трећег гренд слема у сезони.

Санкционисан је и Рус Данил Медведев јер је бацао кованице према судији после дуела са Белгијанцем Рубеном Бемелмансом, због чега ће морати да плати 14.000 фунти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар