Оптужени добили наногице

Специјални суд је данас укинуо притвор оптуженим за убиство Славка Ћурувије, Милану Радоњићу и Ратку Ромићу, који су у притвору били дуже од три године.

Србија 06.07.2017 | 13:39
Оптужени добили наногице
Како преноси Тањуг, од сада ће према оцјени судског вијећа, због дужине трајања притвора оптужени пресуду чекати у кућном притвору.

Адвокат одбране Слободан Ружић каже да је објективно притвор дуго трајао и да није изненађен одлуком, али да притвор не одређује што ће се даље догађати кад је у питању одлука суда.

Адвокат оптужених Зора Добричанин Никодиновић је рекла да притвор дуго траје, да његово укидање није ослобађајућа пресуда и да, иако суд мора бити рестриктиван, мора поштивати правила Еуропског суда.

Оптужени сада одлазе у Централни затвор, одакле ће марицом бити превезени својим кућама, њима ће бити стављене наногице и немају право напуштања кућа.

Тужилаштво, по примитку рјешења, има право жалбе.

Ћурувија је убијен 11. марта 1999. у Београду, а за његово убиство оптужени су начелник Државне сигурности (ДБ) Радомир Марковић, начелник београдског центра ДБ Милан Радоњић, бивши главни инспектор Друге управе ДБ Ратко Ромић и припадник причувног састава ДБ Мирослав Курак.

По оптужници, Ћурувију је убио Курак, који је у бијегу, а суучесник му је био Ромић који је, као и Радоњић, ухапшен 2014.

Оптужени су током претходних рочишта одбацили сваку повезаност с тим злочином.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коле

08.07.2017 10:07

Ста је са вама,пустите људе ,због цега их стално прогањате"и птице на грани цивкају,ко је био цурувија "слусајуци упутства својих, изгубио главу за љепу насу.

ОДГОВОРИТЕ