Нотари само до 65 година живота

Нотари у Републици Српској моћи ће да обављају тај посао до навршених 65 година живота, а не 70 како је било предложено новим законом о нотарима.

Босна и Херцеговина 06.07.2017 | 13:27
Нотари само до 65 година живота
Закон је данас усвојен у Народној скупштини РС, али уз амандаман којим служба нотара престаје са 65 година.

Посланици су усвојили и амандман да Министарство правде у року од девет мјесеци од дана ступања на снагу овог закона има обавезу да организује и проведе конкурс за попуну упражњених мјеста нотара, имајући у виду чињеницу да су још непопуњена 33 нотарска мјеста.

Усвојен је закључак по којем Влада РС треба да преиспита Уредбу која регулише накнаде нотара.

Народна скупштина примила је к знању негативни ревизорски извјештај о раду "Робних резерви РС-а“ у 2015. години те усвојила закључак којим се од Главне службе за ревизију захтијева да овај извјештај упути Главном републичком тужиоцу РС.

Закључком је парламент обавезао Владу РС да путем надлежних министарстава истражи све евентуалне незаконите радње да би се створили услови за процесуирање одговорних, те да у што краћем року уради све што је неопходно да би се успоставили услови за функционисање Робних резерви, које су пред стечајем.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

миса

06.07.2017 11:45

Влада треба да преиспита и Уредбу о висини плата функционера у Влади РС. Плате нотара су им превелике, па хоце да им смање.Размисљају ли они уопсте колике су њихове плате и да ли требају и своје огромне плате и остале надокнаде смањити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

06.07.2017 11:55

А фискализација?Одмах у ПДВ обавезнике са њима и то оне велике преко 50000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ