Томића је отац "грубо возио"...!

Изјава Аустралијанца Бернарда Томића “да му је досадно да игра тенис”, те “да му је свеједно да ли диже пехар или губи у првом колу”, шокирале су тениски свет.

Тенис 08.07.2017 | 14:30
Томића је отац "грубо возио"...!
"Немам физичких проблема, мислим да је тренутно ментални аспект проблем. Не знам зашто, али ми је било мало досадно да терену, ако желите искрено. Покушавао сам само да завршим и то је то. Више ме не задовољава ни када освојим трофеј. Играо сам много финала, правио успехе, али сада немам мотивацију. Вимблдон је највећи турнир на свету, место где сам бележио добре резултате и то је то, више немам жељу. Био сам на терену само зато што сам морао, уопште нисам имао мотив за игром. Свеједно ми је да ли ћу доћи до четвртог кола на УС опену или испасти у првој рунди – исто ми је. Играћу тенис још 10 година и знам да после каријере нећу морати да радим ништа у животу", рекао је Томић после пораза од Мише Зверева у свом првом мечу на Вумблдону.

Јавност и тениски стручњаци су шокирани, али не и његов први тренер Нил Гајни.

“Нисам изненађен изјавом Томића. Његова каријера је заправо била амбиција његовог оца, а не Бернардова. Џон (отац 24-годишњег тенисера, п.а) га је “грубо возио”, могао је да се очекује овакав резултат. Томићев отац је био укључен у разне инциденте, многе ствари у животу решавао је на силу. Ово је последица свега. На неки начин очекивао сам да се оваква ствар догоди Бернарду”, рекао је Гајни.

Он је поручио некадашњем ученику да узме паузу од тениса уколико се овако осећа јер ће останак на терену само погоршати ствари.

“Бернард живи у Монаку, воли брзе аутомобиле и све те ствари. Више воли да излази него да тренира. Он није спреман да се даље носи са свим тим обавезама, тренинзима. У одређеном смислу, ово је можда крај приче”.

Тениске легенде, међутим, нису имале толико разумевања за Томићеве ставове.

Реаговала је Мартина Навратилова, вишеструка шампионка Вимблдона.

“Његове изјаве су непоштовање спорта и непоштовање историје тениса. Ако не може да буде мотивисан на Вимблдону, онда је време да пронађе нови посао. Људи су добро платили да гледају мечеве на Вимблдону, а онда на терен изађе момак којем је досадно”, рекла је Мартина Навратилова.

Аустралијанац Пет Кеш, који је такође тријумфовао на Вимблдону, не мисли да је став Томића неко “аустралијско наслеђе”, али сматра да овакве изјаве могу да направе велику штету.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар