У Македонији симпатије Србији

Већина анкетираних грађана Македоније, њих 44,3 одсто, сматра да је Србија највише пријатељски настројена држава.

Регион 06.07.2017 | 10:53
У Македонији симпатије Србији
Када је ријеч о Албанији, само 14,8 одсто Македонаца сматра је пријатељском земљом.

Симпатије према Бугарској има 11,2 одсто анкетираних, показује истраживање које је телефонским путем спровео "М проспект" за македонску телевизију "Телму".

Није занемарив проценат оних који кажу да ниједан сусјед није пријатељски настројен према Македонији - то мисли 17,9 одсто анкетираних.

Због блокирања евроатлантских интеграција Македоније у вези са спором о имену, непријатељски став према Грчкој има чак 59 одсто испитаних, а далеко мањи број анкетираних има такав став према Албанији - њих 11,3 одсто и Србији 5,7 одсто.

Када је ријеч о значају добросусједских односа, 58,4 одсто испитаника сматра да су они "веома важни".

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Одјехи!

06.07.2017 09:48

А кад је требало одвојити се од Србије онда је било другачије. Све су урадили како су им њихови "пријатељи" са запада рекли. Били су узорни у томе. Сада када Шиптари (на њиховом језику "Схqиптар") хоће уз помоћ својих западних пријатеља (истих оних који су "пријатељи" Македоније), миц по миц, да откину западни дио територије и да га, на крају, припоје држави која се зове "Схqиптарја" - сада су симпатије према Србији највеће. Можда Срби треба опет да гину за то да други добију своје државе, као што су гинули у Другом свјетском рату (преко 60% припадника НОБ.-а су били Срби), у Првом свјетском рату (само у Србији је изгинуло двије трећине мушког војноспособног становништва), или у устанцима против Османског царства, или на Косову пољу... да би господа данас имала своје Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније. А да би Срби били зли, и криви за све, и да би се по њима пљувало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

06.07.2017 20:07

У праву си Драгутине, ту се и спомиње 44,3 процента

Name

Драгутин

06.07.2017 10:10

Ти који нас поџавају то су чисти Македонци православци, ове друге у анкети немојте да рачунате то су шиптари, њихово нам мишљење уопште није битно... Србија је требала са Македонијом,Црном Гором и БиХ да остане у крњој Југославији,али бошњаци и шиптари не хтедоше?Да није било бошњака и шиптара сад би ове државе биле једна држава...Зашто нама Србима увек ти неки квази народи да одређују нашу судбину?Те квази народе обавезно и увек подржава нека: уса,еу и нато,само да ми Срби не би имали јаку и стабилну државу на Балкану...

ОДГОВОРИТЕ