ДК: "Паклени" план Француза против Србије!

Жереми Шарди смислио добар начин како да искористи то што се жени у исто време кад је дуел са Ђоковићем и осталима у полуфиналу Светске групе Дејвис купа.

Тенис 07.07.2017 | 22:15
ДК: "Паклени" план Француза против Србије!
Жереми Шарди неће играти полуфинале Светске групе Дејвис купа против Србије у Лилу, од 15. до 17. септембра, јер је годину дана раније баш за тај викенд заказао венчање.

Иако неће моћи да помогне својим саиграчима против тима Ненада Зимоњића, тренутно 71. играч света открио је "паклену" тактику како би могао да искористи своју свадбу и помогне Французима.

"Најбоља тактика за Француску је да позовем Ђоковића на венчање. Не може да ме одбије, добри смо пријатељи, знамо се од детињства. Познаје и моју вереницу. Обезбедићу му најбољи сто. Само да га држим далеко од полуфинала. Одмах ћу му послати позивницу", поручио је за "Вечерње новости" са осмехом Шарди из Лондона.

Он је рекао да се нада да би цео тим могао ипак да се појави на његовом веначњу.

"Рекао сам им 'Момци, завршите посао у суботу и дођите на моје венчање да славимо"! Ако тријумфују већ после дубла, 16. септембра, долази цео тим", поручио је Шарди.

Ипак...

"Ако погледате скор сваког Француза против Новака, боље да сви дођу код мене на свадбу", рекао је Шарди, који је против најбољег српског тенисера одиграо 10 мечева и ниједан није решио у своју корист.

Није Шарди ипак најгори - Гаел Монфис против Ђоковића има 0:13, Ришар Гаске 1:13, Жил Симон 1:11, а Жо Вилфред Цонга 6:16.

"Али, такав скор са Ђоковићем има већима играча на АТП туру. Пробаћемо барем у полуфиналу да му наплатимо све. Биће под притиском, јер ако он изгуби, за Србију ће бити веома тешко. А, ако очекивано изгубимо два бода против њега, и даље имамо шансу да добијемо", рекао је Шарди.

Он је као и неколико пута до сада потврдио да је Новак Ђоковић за њега најбољи тенисер.

"Када је Ђоковић на највишем нивоу, он је за мене најбољи играч на свету. Знам да је прошао кроз тешке тренутке, али није лако бити у врху све време, није машина, већ људско биће које има дивну породицу. Добар је тип, а велики шампион", рекао је Жереми Шарди.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар