Не можемо сву имовину укњижити

Министар одбране БиХ Марина Пендеш изјавила је да је то министарство свјесно да није у могућности да у потпуности испуни захтјев за активирање Акционог плана за чланство /МАП/ у НАТО, а који се тиче књижења 63 перспективне војне локације и подсјетила да дио обавеза у вези са активирањем Плана имају и остале институције БиХ.

Босна и Херцеговина 06.07.2017 | 10:17
Не можемо сву имовину укњижити
"Нисмо у могућности у потпуности испунити тај захтјев и то сам кроз презентацију амбасадорима земаља НАТО у БиХ представила", рекла је Пендешева за данашње сарајевско "Ослобођење".

Она је навела да ће бити направљен акциони план за књижење тих локација, јер постоје оне које се могу укњижити, за дио је потребно додатно вријеме због разрјешења статуса, а постоје и локације које, чак и уз пуни консензус и политичку сагласност, из објективних разлога не могу бити укњижене и за које је потребно наћи рјешење.

Пендешева је најавила да ће идуће седмице са својим сарадницима разговарати који је то крајњи рок када се неспорне локације могу укњижити и које су локације које не могу бити укњижене.

Када је у питању наоружавање сусједних земаља, министар одбране БиХ рекла је да се често, могуће и политички мотивисано, злоупотребљавају или спинују чињенице.

"Онда се стиче утисак да се неко такмичи у наоружавању", истакла је Пендешева и објаснила да постоји међународни споразум о квотама тадашње државне заједнице Србије и Црне Горе, БиХ и Хрватске.

Према њеним ријечима, јасно је дефинисано, колико би ко чега требало да има када је у питању опрема, колико хеликоптера, тенкова, оружја и оруђа. "Нико из окружења није прешао те квоте", констатовала је Пендешева.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Праљак

08.07.2017 22:03

Своју господјо нипосто...не дај на папир.

ОДГОВОРИТЕ