Пријава против тужиоца

-Вахида Тихић(36), полицајка у Дирелцији за координацију полицијских тијела у БиХ, у августу 2014. године, задобила је такве повреде да су је њене животне и радне функције смањене за четвртину, сиже је онога што је, пред Основним судом у Приједру, прије два дана, рекао др Петко Грубач, угледни судски вештак.  Констатовано је да је Тихићева, прије него што јој повреде, ни кривој ни дужној, нанео Љ. В. из околине Козарске Дубице, била сасвим здрава што свједоче картони у Општој болници у Бијељини, одакле је она, као и у другим медицинским установама у РС и БиХ.

Босна и Херцеговина 06.07.2017 | 09:29
Пријава против тужиоца
-Мада се ближе три године откако је задобила 14 тешких тјелесних повреда, Вахиди се, и даље, суди за напад на Љ.В. који је, заправо, њу повриједио, а он прошао са само мало црвенила на лицу-прича адвокат Душан Томић, који брани Вахиду.

-На најновијем рочишту установљено је да је неко у Тужилаштву закрио доадтни извештај о Вахидиним повредама.Тужилац који је написао оптужницу против ње, више није у Приједору, али су његови трагови остали, али те скандалозне пропусте неко мора да уклони због ове лакрдање и играња са животом и здравље те младе жене, која се нашла на тапету што је пријавила колеге Бошњаке, који су све најгоре говорили о Србима и Србији, а били су ангажовани, као и она на обезбјеђењу Амбасаде Србије у Сарајеву.

Томић каже да,коначно, истина излази на видјело. По његовим речима и њени високи шефови, па и старјешине полиције у Приједору признању да је је"жалосно што су се из медија, прије свега из "Новости" обавијестили о тежини њених повреда за које нико не одговара, док је она на оптуженичкој клупи".

Вахидин адвкат, Душан Томић, поднијеће, како каже, кривичну пријаву против тужиоца, који је оптужио Вахиду, а сакрио медицинску документацију о њеним повредама, "што је равно прикривању злочина у режији представника тако знчајне институција као што је тужилаштво".

-Како се у народу каже "тјерали смо зеца, а истјерали лисицу", јер овај случај показује да су потребна жестока "провјетравања" и у судству, и у тужилаштву и у полицији, како невини не би постајали само жртве, већ и оптужени-истиче Томић.

-Извјесно је да Вахида, због повреда које је добила и пакла који је преживјела, неће више моћи да ради и да јој преостаје да оде у инвалидску пензију и покуша да сачува оно мало здравља што су јој моћници оставили удружени у буздован и мотку. Послије повреда које је добила Вахида је колегама из Дирекције за кординацију полицијских тијела у БиХ рекла да је Српкиња да је њен језик српски, а писмо ћирилица, што их је разљутило и због чега су, како каже Томић, марили за њене муке као за лањски снијег.

У међувремену, неки у том тијелу БиХ, што због гриже савести, што због страха од процесуирања покуашавају да се праве добри колегиници која живи три године у паклу.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

рис

06.07.2017 07:38

Шта рећи. У овој држави је небитан човјек. Не смијеш размишљати својом главом јер код сва три народа постоје људи који размишљају за сваког из свог народа. У противном прођеш као ова млада жена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИТАН

07.07.2017 06:25

БИТАН ЈЕ СВАКИ ЧОВЈЕК АКО ЈЕ ЗАИСТА ЧОВЈЕК. АКО ЈЕ НЕКА ПРОПАЛИЦА ОН ЈЕ БИТАН САМО СЕБИ.

Name

Драгутин

06.07.2017 07:52

Какви су ови бошњаци дивљаци стварно срамотно шта су урадили једној жени својој земљакињи,а овамо тобоже жале своје људе у Сребреници,само фолирају.Ма не волите ви бошњаци ни сами себе а камоли друге...Ово све у Сребреници радите само да нанесете љагу РС-ој,а пред камерама се само правите као да изгледа да стварно жалите своје људе...Па ви бошњаци сте у стању да жртвујете своје људе за рад виших циљева,нисте ви за џабе били сарадници свих окупатора кроз историју који су се руководили истим таквим поступцима као ви сада.То сте ви од њих научили: жртвуј свога да би другог оптужио за своје,зато што нормалан свет се руководи тиме да нико неће ударити на свога,ал ево ви бошњаци нас демантујете...Ви своје обичне грађане уништавате и злостављате,то је нека ваша политика којом се ви руководите јер сте умислили да ћете на тај начин да остварите неке ваше више циљеве...СЛАВА и ХВАЛА свим грађанима бошњачке националности који су прихватили свој Српски народ за братски народ и учествовали у војсци и полицији РС-е заједно са својим људима Србима и велико им хвала на томе и да се тим људима посебно помогне материјално,здравствено и у сваком другом погледу,јер то је део нашег Српског народа и кроз историју је било много таквих примера и то треба посебно поштовати и великодушно прихватати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ ТАКО

06.07.2017 16:03

ДРАГУТИНЕН НЕ ТАКО! НЕ СРЉАЈ У ОТРОВНИ НАЦИНАЛИЗАМ. ОВУ СРАМОТУ ОКО ВАХИДЕ НЕ ВЕЗУЈ ЗА НАЦИЈУ И ВЕРУ. ОВДЕ ЈЕ У ПИТАЊУ МАЛО ВЕЋИ БЕЗОБРАЗЛУК. ОВДЕ ЈЕ БИО ЦИЉ ЛАЖ ПРОТУРИТИ ЗА ИСИНУ. А ИСТИНА ЈЕ ИЗНАД СВЕГА. АКО НЕ ВЕРУЈЕШ ПРОЧИТАЈ СОКРАТОВУ ОДБРАНУ, ИСТИНЕ ФАЛИ СВИМА НАМА БЕЗ ОБЗИРА КАКО СЕ ЗОВЕМО И КОЈОЈ ВЕРИ ПРИПАДАМО. вАХИДА ЈЕ ДИВА СВИХ ДОБРИХ ЉУДИ И СЕСТРА СВИХ НЕВИНО СТРАДАЛИХ.

Name

МК

06.07.2017 08:57

ВИ СТЕ СЕ ИЗМЕЂУ СЕБЕ УБИЈАЛИ РАДИ ВЛАСТИ И ИНТЕРЕСА А СТА ВАМ ОДА ЗНАЧЕ ОСТАЛИ НАРОДИ ЗАПИТАЈТЕ СЕ ЗА ВАШ ИДЕНТИТЕТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИДЕНТИТЕТ

06.07.2017 16:09

ИДЕНТИТЕТ ЈЕ ДОБАР ЧОВЈЕК. ИДЕНТИТЕТ ЈЕ УСПЈЕШАН ЖИВОТ. иДЕНТИТЕТ ТИ ЈЕ ДОБРО ЗА СВЕ. иДЕНТИТЕТ ЈЕ УБИТАЧНА РИЈЕЧ АКО ЈЕ ИЗГОВОРИ ХУЉА ПУНА МРЖЊЕ ПРЕМА ДРУГИМ И ДРУГАЧИЈИМ.

Name

киклоп

06.07.2017 09:43

Тузиоци су кљуцна карика и спрега мафије криминала и корупције ево цист доказ а колико је оваквих слуцајева а ова банда кримиса из ВСТС казу напада на правосудје притисак на правосудје хаос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

06.07.2017 15:56

ВАХИДА, БОГ ТИ ПОДАРИО МИЛОСТ И ОПРОСТИ У ИМЕ НЕРАЗУМНОГ СРБИНА ВУЈАСИНА.

Name

А АДВОКАТИ

06.07.2017 16:11

АДВОКАТИ СУ КАРИКА У ЛАНЦУ КРИМИНАЛА. вРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ПРЕИСПИТА УЛОГА АДВОКАТУРЕ У РРАВОСУЂУ ОВЕ ЗЕМЉЕ. нУЖНО ЈЕ ДРУГАЧИЈЕ ПОИМАЊЕ ОДБРАНЕ ОД ДОСАДАШЊЕГ ПОИМАЊА.