У несрећи 77 мртвих

Најмање 77 особа погинуло је у саобраћајној несрећи у Централноафричкој Републици, рекао је данас болнички званичник, дан након несреће која се догодила у средишњем делу земље, између Бамбарија и Ипија.

Свијет 05.07.2017 | 21:11
У несрећи 77 мртвих
До незгоде је дошло када се камион на 10 точкова, препун робе и људи који су кренули на недељну пијацу у Малум, преврнуо под толиким теретом, рекао је градоначелник Бамбарија Абел Мачипара, преноси АФП.

''Пребројали смо укупно 77 мртвих, већином мушкараца. Али, има и много повређених, међу којима су неки у тешком стању'', рекао је полицијски званичник у истом граду.

Према његовим речима, до незгоде је можда дошло због техничког квара, а можда и због претоварености камиона, о чему је покренута истрага.

У болничку мртвачницу у Бамбарију пребачено је 59 тела, док су 18 тела однели рођаци погинлих како би их сахранили, рекао је за АФП болнички званичник Мишел Заханџи.

Истовремено, Лекари без граница су саопштили да се 60 повређених особа налази на болничком лечењу.

Локални становници кажу да ово није први пут да се у тој области догоди оваква незгода с претрпаним камионом.

''Овде има полиције и снага УН, али они допуштају да пролазе возила са којих људи буквално висе'', каже један од њих.

У недостатку других облика превоза, људи у Централноафричкој Републици свакодневно прибегавају путовању крцатим камионима, који су често у лошем стању, напомиње француска агенција.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар