Катар одбацио листу захтјева

Катар је одбио захтјеве арапских држава, што изазива жаљење, наводи се у заједничком саопштењу министарстава иностраних послова Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Бахреина и Египта.

Свијет 05.07.2017 | 20:14
Катар одбацио листу захтјева
"Изражавамо жаљење у вези са негативним одговором који је стигао од Катара, што показује да је у питању неозбиљан приступ проблем", наводи се у документу који је прочитао министар иностраних послова Египта Самех Шукри.

Арапске државе настављају бојкот Катара, додатне мјере против емирата ц́е бити донијете након консултација, изјавио је шеф саудијске дипломатије Адел ел Џубејр. Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Бахреин и Египат намјеравају да појачају санкције против Катара, између осталог увођењем блокаде катарске имовине у ове четири државе, саопштила је телевизија "Ел Мајадан", позивајуц́и се на дипломатске изворе.

Шефови дипломатија четири државе које имају састанак у египатској престоници, осим блокаде имовине Катара намјеравају да се позову друге арапске државе да прекину дипломатске односе са Дохом.

Према замисли министара, њима треба да се придружи и Кувајт који је до посљедњег тренутка играо улогу посредника у рјешавању конфликта са Катаром.

Поред тога, преговарац́е се и о прекиду сарадње свих компанија из арапских држава које још одржавају везе са својим партнерима из Катара.

Четири арапске државе прекинуле су 5. јуна везе са Катаром и забраниле су катарским компанијама и грађанима приступ воденим и ваздушним лукама у својим земљама, због навода да та земља подржава тероризам.

Те земље су саставиле и листу од 13 захтјева 22. јуна и дале рок од десет дана катарским властима да на њих одговори. 

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лова

05.07.2017 20:09

Није Катар Сомалија да це тако лако обарати главу под нецим засхтјевима. Катар има резерве новца за наредних 100г

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

05.07.2017 21:08

Јесте.Тим новцен оборили су Гадафија.Који је сваком ко се озени давао 50 хиљада долара.Ајд не се... о Катару, хебо те Катар.Могу пирати имати новца за 500 година, опет су само пирати.

Name

Ре

05.07.2017 21:09

А и ти си паметан бас! какве резерве новца,коме јос то помазе,ни резерве нафте а камоли папира,како је просао Гадафи а имао је велике резерве. ако неко нема резерве хране,орузја и људства онда тај нема ниста у резерви!