Евертон жели Рунија и Жируа!

Екипа Евертона има огромне амбиције за следећу сезону, "карамеле" су до сада потрошиле скоро 90 милиона фунти на појачања, али тек планира праве "бомбе".

Фудбал 07.07.2017 | 12:00
Евертон жели Рунија и Жируа!
Менаџер Роналд Куман планира да врати на Гудисон Вејна Рунија 13 година након што је прешао из Евертона у Манчестер Јунајтед.

Иако капитен "Црвених ђавола", Руни је у другом плану код менаџера Жозеа Муриња, прошле сезоне је почео само 15 утакмица у Премијер лиги, па се већ месецима спекулише о одласку са Олд Трафорда.

Јунајтед је платио Рунија Евертону 27 милиона евра када је имао 18 година, а "карамеле" сада желе да га врате као 31-годишњака. 

Осим Рунија, Евертон је наводно заинтересован и за центарфора Арсенал Оливијеа Жируа, који је у другом плану код Арсена Венгера, а посебно ће имати мању минутажу ако се обистине најаве о одласку Александра Лаказета. 

Евертон ће новац за ове и претходне трансфере вероватно покрити продајом свог најбољег стрелца Ромелуа Лукакуа, спекулише се да би могао да се врати у Челси за трансфер од најмање 80 милиона евра. 

С друге стране, Рунија би на Олд Трафорду требало да замени шпански репрезентативац Алваро Мората о чијем се трансферу из Реал Мадрида спекулише већ неколико недеља. 

Фудбалери Манчестер јунајтеда окупиће се у суботу на почетку припрема, а дан касније отпутоваће на турнеју по САД, где ће одиграти пет утакмица.

Трансфери Евертон овог лета:

Мајкл Кин 24,2 милиона фунти + бонуси
Џордан Пикфорд 24,2 + бонуси
Дејви Класен 22,9
Анри Оњекуру 6,8
Сандро Рамирес 5,1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар