Додикова тврдња без покрића

Потпредсједник Српске демократске странке Мићо Мићић каже да у СДС-у постоје различити ставови, некада у доброј мјери супротстављени. Наводи да то некада личи на озбиљније неспоразуме и неслагања унутар странке. Наглашава да је без покрића Додикова тврдња да ће коалиција око СНСД-а добити велико повјерење на следећим изборима.

Република Српска 05.07.2017 | 10:55
Додикова тврдња без покрића
Мићић, у интервјуу "Независним", каже да не би рекао да су супростављени ставови неке струје или фракције.

"Наравно, некада то личи на озбиљније неспоразуме и неслагања, некада због тога имамо проблема са неким члановима и функционерима странке", истиче Мићић.

Додаје да није добро за странку ако најугледнији чланови и функционери нису у њеном руководству.

На питање да ли су тачне  информације, спекулације да у СДС-у тренутно постоје три јаке струје, а да једну чини он и Дарко Бабаљ, Мићић је рекао да у СДС-у постоје различити ставови, некада у доброј мјери супротстављени, не бих рекао да су то струје или фракције.

"Наравно, некада то личи на озбиљније неспоразуме и неслагања, некада због тога имамо проблема са неким члановима и функционерима странке. Мислим да руководство СДС-а мора прекинути те појаве у странци, морамо доћи до суштинског, политичког јединства, иначе нас то може скупо коштати. С обзиром на то да су општи избори врло близу, а они захтијевају јединство у вези са кључним питањима", рекао је Мићић.

О писмима Огњена Тадића, Мићић је рекао да је мишљења да је он потребан СДС-у.

"Што се тиче Огњена Тадића, мој став је да је сваки члан странке потребан СДС-у и да свачији став треба саслушати и о њему размислити", казао је Мићић.

Наводи да је предсједник СДС-а млад човјек и да има његову пуну подршку у настојањима да изађе на крај са много проблема којих има, али наглашава да је очекивао да ће их брже рјешавати.

"Само онај пут који СДС повезује са народом и онај пут који га враћа на позиције које му припадају је прави пут. Мислим да у том погледу има неких скретања и посртања… Мислим да нам опоравак предуго траје и да још нисмо оно што треба да будемо. Али имамо шансу  ону из 2014. нисмо искористили, 2016. смо озбиљно упозорени, 2018. је година гдје ћемо знати да ли смо на правом путу. Умјерени сам оптимиста", рекао је Мићић.

Убијеђен је да ће СДС у Семберији задржати водећу улогу, али, како каже, то, нажалост, неће бити довољно за укупну побједу, ако странка не ојача у западном дијелу РС.

Што се тиче Мектића Драгана) и његове тврдње да у СДС-у има тајкуна и профитера, Мићић каже да разумије његову оптерећеност корупцијом, јер се он као министар искрено залаже и бори против тих појава.

"Мислим ипак да је профитера у СДС-у много мање него у другим странкама", рекао је Мићић.

Коментаришући Додикову тврдњу да ће коалиција окупљена око СНСД-а освојити најмање 60 посто гласова, Мићић каже да је сигуран да је Додикова изјава без покрића.

"Уз толике проблеме и економску кризу он очекује 60 процената гласова, што је, признаћете, нереално. Очигледно је да народ лошије живи, па због тога ни једна политичка странка нема довољан углед. Превише је трвења и превише манипулација. Народ више не препознаје ону политику која би му помогла да коначно осјети бољитак. Врло брзо ће доћи вријеме, или је већ то вријеме дошло, да ће се, као и у другим регионима и државама, вредновати оне идеје, политике и покрети који нуде корјенито нова рјешења. Мислим да је народу доста празних политичких фраза о патриотизму, о издаји, па и оних о борби против криминала и корупције. То је у основи лажна храна од које се не може живјети", рекао је Мићић.

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Семберија

05.07.2017 08:58

Лијепо збори Мицо, треба вратити Златка у Сдс.Након овог, то се оцекује јер 'није се добро свадјати унутар Сдс'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

05.07.2017 09:14

ЈЕДИНО ШТО СЕ СЛАЖЕМ ЈЕ ДА СЕ У СДС-у ТРЕБА САЧУВАТИ ПРАВА ДЕМОКРАТИЈА, ДА СВАКО ИМА ПРАВО ДА КАЖЕ ОНО ШТО МИСЛИ И ДА ЗА ТО НЕ СНОСИ БИЛО КАКВУ ОДГОВОРНОСТ - АКО ТО НИЈЕ КЛЕВЕТА И ТАЧКА... ИСТО ТАКО ДА СЕ МОРАЈУ ПОШТОВАТИ СВЕ ОДЛУКЕ ОРГАНА КОЈЕ СУ ДОНЕСЕНЕ НАКОН ДЕМОКРАТСКЕ РАСПРАВЕ. АЛИ ДА СВАКИ РЕГИОНАЛНИ "КНЕЗ" ИМА НЕОГРАНИЧЕНУ ВЛАСТ КАО НЕКИ ПОТПРЕДСЈЕДНИК Е ТО ТРЕБА ХИТНО МЈЕЊАТИ. ЗА ТО ЈЕ ПОТРЕБАН НОВИ СТАТУТ И ИЗБОР РУКОВОДСТВА СДС-а НА ПРИНЦИПИМА НА КОЈИМА СУ ОСНОВАНЕ И РАДЕ СВЕ ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ У ЗАПАДНОЈ ЕВРОПИ, А ТО ЈЕ ЈЕДАН ЧЛАН ЈЕДАН ГЛАС И ОПЕТ ТАЧКА.... ТО ЈЕ ЈЕДИНА ПРЕДНОСТ КОЈУ ИМА СДС У ОДНОСУ НА ДОДИКО ДРУШТВО ЈЕДНОГ ЛИЦА ЗВАНО СНСД Д.О.О. ЛАКТАШИ.

Name

Сања

05.07.2017 09:13

Гдје си ти Мићо био да саслушаш СДС из Новог града кад се распадао а причаш шупљу причу како се бринеш за стање у странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

05.07.2017 09:43

Додо је прошлост.Лоповима се мора стати у крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

05.07.2017 10:14

Хахах сањај ........

Name

ннн

05.07.2017 10:14

Предсједник Додик је будуцност и народ је уз њега!Предсједник је у потпуности искрен а то се цијени,нема скривених намјера осим воље да се сацува Република Српска! Поздрав.

Name

Ре ннн

05.07.2017 10:43

То што је уз њега није народ. То што за њега гласа је његова машинерија. Кад народ изађе на изборе а то је бар 70% гласача оде СНСД у смеће а Милорад Додик у затвор.

Name

мали дзими

05.07.2017 11:00

бот ннн и његове глупости. бице сендвиц за тебе ннн,ипак ти си највјернији бот снсд/а. бице и пиве и прасетине за тебе ннн.

Name

ЖУЋО

05.07.2017 13:40

РЕ, ННН, ЉУДИ НЕ СХВАТАЈУ ДА ННН ИМА УГРАЂЕН ЧИП У ГЛАВИ И ДА ОН НИЈЕ КРИВ ШТО ЛУПА ГЛУПОСТИ. ТАКВИМА КАО ОН ЈЕ СНСД УГРАДИО ТЕ ЧИПОВЕ А ПРОЈЕКАТ ЈЕ ВОДИО ТРОВАЧ РАНКО ШКРБИЋ

Name

д

06.07.2017 06:20

хаха хоце да побиједити СДС никада поготово овај лопов Мицо.

Name

Градиска

05.07.2017 10:07

Мицо је платио Лазица и екипу из Градиске да протестује испред СДСа , а сада као прица о неком помирењу. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

05.07.2017 10:15

И он кокетира са Додиком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyц

05.07.2017 10:27

Цуди ме да ми у Новом Граду уопсте немамо опозицију . Садасњи нацелник Мирослав Дрљаца је марионета Сњезане Раилиц . Та нацелница се толико обогатила да бих требала да доказе како је све могла да оствари за вријеме свог мандата . Било је ту доста тендера који су сумљиви . Треба укљуцити правосудне органе да испитају како се енормно обогатила .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.07.2017 10:54

Кнез Иво од Семберије, од касабе направио град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БРОД

05.07.2017 11:40

Ста је направио, нема нити једна гараза, нема паркинга, нема сироких улица, зграде на тротоару (цист криминал), када су последњи пут улице опране у Бијељини (колико се ја сјецам прије рата/знаци прије скоро 30 година)? Али зато људи око Градонацелника и сам он се зестоко богате!?

Name

Драган

05.07.2017 17:44

Убеђен сам да на следећим изборима СДС неће пребацити пуно преко 10%. Да се разумемо, не радује ме то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

05.07.2017 18:15

Бас тако сами су криви за то све лопови

Name

ННН

05.07.2017 18:49

Нас јадни,напацени и пропали прецједник се налази на америцкој црној листи са најгорим свјетским олосом и криминалцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

05.07.2017 18:49

Нас јадни,напацени и пропали прецједник се налази на америцкој црној листи са најгорим свјетским олосом и криминалцима!

ОДГОВОРИТЕ