Распада се Фиорентина!

Најбољи играчи прелазе у Јувентус, Милан и Интер! Ко ће остати да игра?

Фудбал 07.07.2017 | 11:45
Распада се Фиорентина!
Тотални распад система у Фиорентини! Скоро сви најбољи играч клуба из Фиренце су затражили трансфере, не желе више да играју за Фиорентину и највероватније ће до краја прелазног рока појачати највеће италијанске клубове.

Спортски директор Панталео Корвино је данас потврдио оно што се најављивало претходних дана: Федерико Бернардески, Борха Валеро и Никола Калинић су затражили трансфере. А нису једини који овог лета напуштају стадион Артемио Франки.

Атмосфера у Фиренци је наелектрисана. Браћа Дела Вале би могла да продају клуб, а под паљбом критика је директор Корвино. Навијачима је доста његових младих и неафирмисаних појачања и продаје најбољих играча. Корвину нико не спори да је сјајан ловац на таленте, али Фиорентини је потребно нешто више од довођења и развијања младих талената у играче за велике клубове. Није цела поента у зарађивању новца на уштрб резултата.

Због такве политике клуба, најбољи првотимци су решили да дигну руке и да траже нове клубове. Једноставно, Фиорентина не нуди напредак у каријери после одређене границе и свакако не нуди борбу за трофеје. За младе и неафирмисане таленте је то добра средина. Али само на неколико година…

Прва звезде Федерико Бернардески је данас саопштио управи клуба да не жели да продужи уговор који му истиче 2019. године. Фиорентина му је понудила 2.500.000 евра по сезони, али је он то глатко одбио јер може да пређе у Јувентус или Интер који га желе. Јуве га је нациљао као највеће појачање овог лета и спреман је да понуди 35.000.000 евра плус Ринкона или Стурара. Бернардески врши притисак на клуб да прихвати понуду. Интер му нуди уговор вредан 5.000.000 евра по сезони што је финансијски јача понуда од Јувентусове.

“Његов менаџер Боцо нам је рекао да Бернардески нема намеру да продужи уговор, без обзира што смо му представили лепу понуду. Играч жели да оде”, потврдио је ПанталеоКорвино.

На питање да ли играч иде у Јувентус, одговорио је загонетно:

“Јувентус? Федерико је италијанско фудбалско благо, била нам је привлегија што га имамо. Видећемо шта даље…”

Шпански везиста Борха Валеро се сели у Интер. И то пошто га је Фиорентина натерала да пређе у табор Неразура. Он је толико разочаран да је јавно извређао челнике Фиорентине због чега му је управа клуба запретила тужном.

“Причали смо са његовим агентом. Рекао нам је да Борха Валеро жели у Интер. Јуче су нас Неразури контактирали и рекли да га желе. Сутра ћемо причати директно са играчем и видећемо шта он хоће”, рекао је Корвино.

И док су у клубу већ урачунали паре од продаје Бернардескија и Борхе Валера, са НиколомКалинићем је другачија ситуација. Хрватски нападач има понуду Милана који је спреман да га палти 20.000.000 евра, али Виола тражи десет милиона више. Што се Калинићу не допада јер се већ договорио са Росонерима и инсистира на трансфер у Милан.

“Хвала Фиорентини на ове две дивне године и шанси коју ми је пружила. Знам да ме Милан жели и ово је шанса коју не желим да пропустим. Желим корак напред у каријери. Мислима да сам завршио са причом у Фиорентини, желим да идем у Милан”, поручио је данас Калинић.

Али Корвино има другу причу…

“Милан нам је послао понуду за Калинића, али смо је одбили. Нисмо желели ни да причамо, ни да преговарамо јер он није на продају. Нека потраже појачања на неком другом месту”,рекао је Корвино.  

Очигледно је да ћемо гледати рат хрватског нападача и клуба због трансфера…

Поменути трилинг је дигао највше прашине јер је реч о три најбоља фудбалера Виоле, али још неколицина играча је спаковала кофере или то управо ради. Кристијан Тељо се вратио у Бетис, Јосип Иличић је прешао у Аталанту, Карлос Санчез је прешао у Кину, Дајкс је појачао Фајенорд, Гонзалу Родригезу је истекао уговор, Бадељ бира да ли ће у Рому, Милан или Спартак, везиста Весино највероватније иде, као и голман Татарушану којег тражи Нант.

Од 12 играча који су у прошлој сезони одиграли преко 2.000 минута, у клубу ће највероватније остати само Астори и Томовић. Евентуално Весино… Од појачања су за сада стигли само дефанзивци Витор Уго, Никола Миленковић и Бруно Гашпар. Мршаво за клуб Виолиног рејтинга. 

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар