Бернард Томић се кретао као баба, њему свеједно!

Аустралијски тенисер хрватских корена Бернард Томић испао већ у 1. колу Вимблдона, а после меча шокирао: "Немам мотивацију, свеједно ми је да ли сам шампион или испаднем у 1. колу, досадно ми је".

Тенис 06.07.2017 | 19:30
Бернард Томић се кретао као баба, њему свеједно!
"Депортујте га!", "Он је срамота!", неки су од коментара на друштвеним мрежама поводом очајног и разочаравајућег наступа 24-годишњег Бернарда Томића на овогодишњем Вимблдону.

Томић, двоструки јуниорски освајач гренд слема, који је 2011. године, као 18-годишњак, био хит Вимблдона (стигао до четвртфинала), играо је врло лоше и незаинтересовано против Мише Зверева, који га је лако "почистио" - 3:0.

Резултат сам по себи и није толико страшан, јер је Зверев одличан на трави, али јесте понашање, односно начин игре Томића, који се на тренутке уопште није кретао по терену или би само погледом пратио севирсе противника, без икакве жеље да узврати ударац. Меч је трајао мање од сат и по.

Током другог сета затражио је медицинску помоћ, да би после меча изјавио: "Ма, ништа ми није било. Нисам више знао шта да радим. Проблем је менталне природе".

Каже и да му је било досадно на терену!?

"Да будем потпуно искрен, било ми је досадно на терену. Не знам зашто, али тенис ме више уопште не мотивишем. Потпуно ми је свеједно да ли држим трофеј у рукама и играм добро или испаднем у првом или четвртом колу гренд слема. Ово ми је већ осми или девети Вимбдлон, не знам ни сам... и тешко налазим мотивацију", рекао је Томић.

Ипак, додаје да не размишља о томе да заврши каријеру.

"Било је тешко кад сам био око 120. места, али данас је добро. Играћу још десет година па ћемо да видимо. Знам да после тениске каријере нећу морати ништа да радим. Много тога сам проживео током ових 10 година каријере, али не поштујем овај спорт превише, а тако не могу да напредујем".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар