Сурово искрени Пеп: Сити ће бити као Реал и Бајерн...

. . . За десет година! „Потребно нам је време“, поручио Каталонац.

Фудбал 06.07.2017 | 18:00
Сурово искрени Пеп: Сити ће бити као Реал и Бајерн...
Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола изјавио је да је Грађанима потребно још 10 година да буду на нивоу Барселоне, Реал Мадрида, Јувентуса и минхенског Бајерна. 

Гвардиола је завршио прву сезону на Етихаду, прилично неуспешно јер је остао без иједног трофеја, поручивши да неће одустати од свог препознатљивог стила у Енглеској.

Нема потребе било шта да мењам, не знам како би ствари ишле у другом правцу. У Енглеској се игра 11 против 11, као и свуда, само је разлика у томе што судије дозвољавају чвршћу игру. Уживао сам у првој сезони, многи кажу да смо били неуспешни, али има пуно да се дискутује о томе“,  рекао је Гвардиола.

Шпанац је први пут у каријеру остао без пласмана у полуфинале Лиге шампиона, након што је Монако избацио Сити у осмини финала.

„Сити је велики тим, пет година заредом у Лиги шампиона, али још далеко од Барселоне, Бајерна, Реала и Јувентуса. Потребно је време, вероватно деценија“.

Гвардиола је најавио реконструкцију Ситија овог лета, отишли су Бакари Сања, Гаел Клиши, Вили Кабаљеро и Пабло Забалета, а за сада су стигли Бернардо Силва и голман Едерсон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар