Зукићевом возачу осам мјесеци

Општински суд у Сарајеву осудио је данас Сеида Фазлагића, возача генералног секретара СДА Амира Зукића, ухапшеног током акције "Босна", на осам мјесеци затвора због помоћи починиоцу након кривичног дјела.

Босна и Херцеговина 03.07.2017 | 11:21
Зукићевом возачу осам мјесеци
Фазлагић је дјело које је признао, како се наводи у пресуди, извршио средином фебруара, а према договору са Зукићем за којег је знао да се против њега води истрага, преноси Бирн.

Фазлагићу је укинут притвор у којем се налазио од 17. фебруара.

Прије изрицања пресуде, тужилац Нермина Куленовић рекла је да је Фазлагић дао изјаву којом је признао оно што му је оптужницом стављено на терет, као и да сматра да је санкција адекватна почињеном дјелу.

Фазлагићев бранилац Мухидин Капо појаснио је да је његов клијент у раној фази поступка ступио у преговоре са Тужилаштвом, да су цијењене све олакшавајуће и отежавајуће околности, посебно што му је здравствено стање лоше, као и да сматра да ће бити остварена генерална и специјална превенција.

"Према мишљењу одбране, радњама оптуженог није наступила никаква штетна посљедица по било ког. Признао је дјело које закон благо третира, а његова помоћ није реализована, нема оштећеног", додао је Капо.

Фазлагић је још једном у судници изразио кајање, те појаснио да ништа није знао шта се дешава.

Његов предмет је претходно одвојен у односу на Зукића, Сафета Бибића, Неџада и Сенада Траку, Рамиза Каравдића, Џанановића, Асим Сарајлића и Мирсада Кукића, којима се суди за више дјела, између осталог и за незаконита запошљавања у "Електропривреди БиХ".

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

@&@

03.07.2017 09:35

ДАЛИДУ БУРЗИЦ ЗА ГЛАВНОГ ТУЗИОЦА ТУЗИЛАСТВА БиХ. То би била највеца реформа у БиХ у корист постених градјана, владавине закона и функционисања правне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

03.07.2017 11:19

Тито је све контролисао само није могао возаче.